Tokion olympialaiset 2021

Mira Potkoselle kunniatehtävä Tokion olympialaisissa – ”Voihan se olla aika tunteikas hetki”

Tänään sunnuntaina Tokion olympialaisten päättäjäisissä Suomen lipunkantajana on Mira Potkonen.

KUVA: Reuters / Ueslei Marcelino

Nyrkkeilijämme Mira Potkonen kantaa tänään sunnuntaina Suomen lippua Tokion olympiakisojen päättäjäisissä Suomen aikaa kello 14:00. Potkonen voitti olympialaissa pronssia nyrkkeilyn alle 60 kiloisten sarjassa ja samalla hän saavutti toisen peräkkäisen olympiamitalin.

Päättäjäisten kunniatehtävän Potkonen ottaa ilolla vastaan.

– On hieno tapa päättää oma huippu-urheilu-ura kantamalla Suomen lippua olympialaisten päättäjäisissä. Voihan se olla aika tunteikas hetki, Potkonen sanoi Olympiakomitean toimittamassa haastattelussa.

Potkonen otteli viimeisen kerran olympialaisissa viime torstaina. Välieräottelussa Potkonen hävisi Brasilian Beatriz Ferreiralle. Ottelun jälkeen Potkonen oli todella pettynyt ja itki koko haastattelun ajan.

Potkonen voitti pronssia myös Rio de Janeiron olympialaissa 2016. Hän on ensimmäinen naisurheilija kesäolympialaissa, joka saavuttanut kahdessa peräkkäisessä olympiamitalin. Potkonen on myös toinen urheilija 2000-luvulla, joka saavuttanut kahdessa peräkkäisissä olympialaisissa mitalin. Painija Marko Yli-Hannuksela voitti painissa pronssia ja hopeaa Sydneyssä 2000 sekä Ateenassa 2004.

Raimo Jalo