Tokion olympialaiset 2021

Lassi Etelätalo taisteli hienosti olympiafinaalissa – yllätysmies kiskaisi keihäskultaa

Tokion olympialaisten keihäsfinaalin voitti yllättäin Intian Neeraj Chopra tuloksella 87,58.

Intialainen (kesk.) Neeraj Chopra voitti Tokion olympialaisissa yllättäin keihäässä kultaa keihäässä. Lassi Etelätalo sijoittui kahdeksanneksi ja Saksan Johannes Vetter oli vasta yhdeksäs.

Tokion olympialaisten miesten keihäsfinaalin voitti yllättäin 23-vuotias intialalainen Neeraj Chopra tuloksella 87,58. Chopra saavutti Intialle sen olympiahistorian ensimmäisen kultamitalin yleisurheilussa. Tshekkiheittäjät Jakub Vadlejch ja Vitezslav Vesely kuittasivat himmeimmät mitalit.

Lassi Etelätalo oli kahden kierroksen jälkeen sijalla 11. Jatkopaikka jäi siis kolmannen kierroksen heiton varaan ja siinä Etelätalo venyi jälleen upeasti.

Etelätalo nappasi jatkopaikan kolmelle viimeiselle kierroksella tuloksella 83,28. Se jäi myös hänen parhaaksi heitokseen. Viimeisen kierroksen heitto kantoi 83,05. Etelätalo sijoittui lopulta kahdeksanneksi.

Saksalaisjätti Johannes Vetter koki tylyn kohtalon karsiutumalla jatkokierroksilta. Vetterillä oli suuria vaikeuksia saada tukijalka pitämään hänelle haastavalla alustalla. Vetterin tukijalka petti toisessa heitossa ja sitä seurasi tuskaisen näköisenä hurja kuperkeikka.

Vetterin paras heitto kantoi toisella kierroksella lukemat 82,52. Ne riittivät lopulta yhdeksänteen sijaan.

Raimo Jalo