Viihde

Odotettu suursarja Estonia alkaa 12.10. MTV Katsomossa

Autolautta MS Estonian merionnettomuudesta kertova MTV-alkuperäissarja Estonian ensi-ilta on MTV Katsomossa 12. lokakuuta.M/S Estonian onnettomuus on yksi aikamme suurimmista merikatastrofeista. MTV-alkuperäissarja Estonia kahdeksanosainen kertoo tästä tuhoisasta onnettomuudesta ja sitä seuranneesta Suomen, Ruotsin ja Viron välisestä onnettomuustutkinnasta. Fiktiivinen sarja pohjautuu tositapahtumiin ja pohtii uhrien, pelastuneiden, läheisten ja tutkijoiden tarinoiden kautta, miten on mahdollista että 852 ihmistä menetti henkensä, eikä kukaan näytä olevan siitä vastuussa. Sarjassa avataan vahvojen henkilötarinoiden avulla näkökulmia onnettomuuteen ja sen jälkiaaltoihin.

Estonia on Suomen, Ruotsin, Viron ja Belgian yhteistuotanto. Sarjan kansainvälisessä näyttelijäjoukossa nähdään muun muassa Jussi Nikkilä (Jättiläinen, Bullets) Suomen tutkintakomission tutkijana, Pelle Heikkilä (Made in Finland, Invisible Heroes) pintapelastajana, Kaspar Velberg (Tenet, Riders of Justice) virolaisena miehistön jäsenenä ja Cecilia Milocco (Knocking, The Circle) ruotsalaisena pappina. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Pertti Sveholm, Anders Mossling, Doris Tislar, Hannes Suominen, Katia Winter, Seidi Haarla, Eero Saarinen, Claes Hartelius, Egon Nuter ja Peter Andersson.

Kahdeksanosaisen sarjan on luonut Miikko Oikkonen (Sorjonen, Helsinki-syndrooma). Sarjan ovat ohjanneet Måns Månsson (Chernobyl) ja Juuso Syrjä (Sorjonen). Estonian on MTV:lle tuottanut Fisher King, tuottajinaan Matti Halonen ja Johannes Lassila.

Katso sarjan traileri alta.

Estonia 12.10. alkaen maksullisella MTV Katsomo+ -tilauksella. Sarjasta julkaistaan ensimmäisellä viikolla kaksi jaksoa, sitten jakso viikossa. Jaksoja on yhteensä kahdeksan.

Felix Natalis