Peking olympialaiset 2022

Olympiapronssia! Iivo Niskanen aloitti olympialaiset vahvast -Tuloksena olympiapronssia

Iivo Niskanen hiihti olympiapronssille ja Perttu Hyvärinen seitsemänneksi miesten yhdistelmäkilpailussa.

Iivo Niskanen aloitti olympialaiset vahvasti. Tuloksena olympiapronssia.

Iivo Niskanen on aloittanut Pekingin olympialaisten miesten maastohiihdot komeasti pronssisijalla. Suomen mitalitilin avannut pronssi tarkoittaa, että Niskanen on yltänyt mitaleille kolmissa olympialaisissa peräkkäin.

Sotshissa 2014 hän voitti Sami Jauhojärven kanssa pariviestin, Pyeongchangissa neljä vuotta sitten 50 kilometrin kilpailun.

Zhangjiakoussa Niskanen johti 15+15 kilometrin yhdistelmäkilpailua puolimatkassa yhdessä venäläisen Aleksandr Bolshunovin kanssa, mutta kun perinteinen hiihtotapa vaihtui vapaaksi, Bolshunov meni menojaan, ja pian toinen venäläinen Denis Spitsov ohitti Niskasen.

Niskasen aiemmat olympiamitalit tulivat bravuurilajissa perinteisellä hiihtotavalla, mutta tänään hän hiihti puolet matkasta vapaalla. Zhangjiakoussa Niskasen päämatka 15 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla kilpaillaan perjantaina.

Eilen Iivo Niskasen isosisko Kerttu Niskanen oli neljäs naisten yhdistelmäkilpailussa.

Bolshunov oli kilpailussa häkellyttävän ylivoimainen ja ehti tuuletella jo loppumatkan varrella. Hän saavutti uransa ensimmäisen olympiavoiton, ja Spitsov hiihti hopealle minuutin ja 11 sekuntia hävinneenä. Niskasen ero kärkeen oli peräti kaksi minuuttia.

Niskanen sai kisassa vahvaa taustatukea Puijon Hiihtoseuran seurakaveriltaan Perttu Hyväriseltä. Hyvärinen ylitti maalilinjan seitsemännellä sijalla, mikä on ylivoimaisesti Hyvärisen paras sijoitus olympialaisissa.

Viime olympialaisissa Pyeongchangissa Hyvärinen oli parhaimmillaan 27:s. MM-kisoissa hänen paras sijoituksensa on 17:s viime talvelta Oberstdorfin 15 kilometriltä, jossa hiihtotapa oli vapaa.

Kisan kolmas suomalainen Remi Lindholm päätti olympiadebyyttinsä 25. sijaan.

Vixi