Peking olympialaiset 2022

Leijonien Marko Anttilan koronakaranteeni jatkuu yhä

Leijonapelaaja Marko Anttilan koronakurimus Pekingin olympiakaranteenissa jatkuu.

Leijona-hyökkääjä Marko Anttilan koronatestishow kuohuttaa Leijonia.

Leijonien monivuotinen kapteeni 36-vuotias Marko Anttilan koronatesti näyttää välillä negatiivista ja välillä positiivista, eikä vapautusta siten ole tiedossa. Pelaaja on sairastanut koronan ja yleisesti on tiedossa, että testitulokset usein heiluvat pitkään taudin sairastamisen jälkeen. Niin voi tapahtua jopa kuukauden päivät. Anttilalla ei ole mitään koronaoireita.

Suomen olympiajoukkueen ylilääkäri Maarit Valtosen kertoi medioille, että lauantaina palattiin nollatilanteeseen, kun Anttilan tulos oli jälleen alle 35:n CT-arvon.

CT-arvon tulisi olla vähintään 35-40. Koronakoirankopista vapautumiseen raja-arvojen sisällä olevia testejä tarvitaan urheilijalta peräkkäin kolme.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on raivoissaan tilanteesta. Jalosen mielestä Anttilan kohtelu on ihmisoikeusrikkomus, kun terve mies on karanteenissa.

– Olen ehdottomasti huolissani. Pelit alkavat kohta, niillä on merkitystä hänen uralleen ja hän voi auttaa joukkuettamme. Se ei kuitenkaan ole isoin juttu, että joukkue tarvitsee häntä, me pärjäämme ilman yhtä tai kahta henkilöä ihan varmasti, koska meillä on hyviä pelaajia ja hyvä johtoryhmä. Enemmänkin yksilön kannalta nostamme tämän asian esille, totesi Jalonen tiedotteen välityksellä.

Jalonen on myös huolissaan eritetyille tarjottavassa ravinnossa on toivomisen varaa.

– Pari kertaa päivässä tulee kohtuullisen mautonta ja kylmää spagetti bolognesea. Huippu-urheilija, joka on sairaana, ei saa sairaan ruokaa ja ravintoa. Ei siellä pysty kuntoaan ylläpitämään, jotta olisi huipputikissä, kun pääsee sieltä pois. Jos siellä ollaan kipeitä, heitä pitää hoitaa niin, että he toipuvat mahdollisimman nopeasti.

Oli odotettavissa, että korona ja sen testaaminen tulee viemään paljon huomiota olympialaisissa. Useat maat ovat jo kritisoineet kisojen testiprosessia äänekkäästi.

Anttilan kohdalla ratkaisu tarvitaan pian. Suomen Leijonat pelaa ensimmäisen ottelunsa olympiaturnauksessa ensi torstaina 10. helmikuuta Slovakiaa vastaan kello 10:40 Suomen aikoihin.

Vixi