Peking olympialaiset 2022

Aho, Barkov ja Rantanen olympiajoukkueeseen – Kokonaisuudessaan jääkiekon olympiajoukkueet julkistetaan tammikuussa

Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti tänään torstaina pelaajavalinnoista olympiaturnaukseen.

Kuvassa vasemmalta Sebastian Aho, Aleksander Barkov ja Mikko Rantanen. Kuva: NHL:n kuvapankki

A-maajoukkueen valmennus on nimennyt tänään kolme ensimmäistä suomalaispelaajaa helmikuun olympiaturnaukseen. Nimetyt pelaajat ovat Carolina Hurricanesin Sebastian Aho, Florida Panthersin Aleksander Barkov ja Colorado Avalanchen Mikko Rantanen.

Nimeämiset on tehty Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n, NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistyksen toiveesta ja kyseiset pelaajat valitaan lopulliseen, tammikuussa julkistettavaan joukkueeseen, mikäli he ovat valintahetkellä terveitä ja pystyvät osallistumaan Pekingissä järjestettäviin olympialaisiin.

Olympiaehdokkaiden ”pitkät listat” eli potentiaalisten olympiaurheilijoiden nimet tulee toimittaa Olympiakomitealle 15. lokakuuta mennessä johtuen järjestäjämaan maahantulosäädöksistä ja viranomaisdokumentoinnista. Miesten A-maajoukkueen osalta nimilistalla on mukana reilusti yli sata nimeä. Listalla olevia urheilijoita ei ole valittu olympialaisiin, eikä listaa anneta julkisuuteen minkään lajin osalta.

– NHL:lla on vielä mahdollisuus vetäytyä olympialaisista koronatilanteen vuoksi. Siksi pitkällä listalla on iso määrä pelaajia Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta ja lopullinen joukkue voidaan lyödä lukkoon vasta tammikuussa. Tuolloin tiedämme myös paremmin, mikä on pelaajien terveystilanne, A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen selventää.

Ennen miesten ja naisten jääkiekon olympiajoukkueiden julkaisua Suomen Olympiakomitean hallituksen tulee nimetä jääkiekkojoukkueet osaksi Suomen olympiajoukkuetta. Kun nimeäminen on tehty, valitsee joukkueen valmennusjohto pelaajat.

Jääkiekon osalta olympiajoukkueiden kokoonpanot julkaistaan tammikuussa, tarkka päivämäärä ei vielä ole tiedossa.

Raimo Jalo