Viihde

Yle Areena: trillerisarja Räsynukke perustuu Daniel Cole -romaaniin

Yle Areena on aloittanut uuden psykologisen trillerisarjan Räsynukke (Ragdoll).Brittiläinen psykologinen trillerisarja nimeltä Räsynukke (Ragdoll) voi katsoa myös Yle TV1 -kanavalta torstaisin alkaen kello 21:05 sekä YleAreenasta. Ensimmäisen tuotantokauden ensimmäinen jakso tuli TV1:stä tämän viikon torstaina. Ensimmäisen tuotantokausi käsittää kuusi jaksoa.

Räsynukke -sarja perustuu brittiläiskirjailija Daniel Colen Räsynukke-romaaniin, joka ilmestyi Suomessa vuonna 2017 Jaakko Kankaanpään kääntämänä.

Henkisesti koville joutunut lontoolaispoliisi Nathan Rose (Henry Lloyd-Hughes) on seonnut oikeussalissa ja joutunut hoidettavaksi psykiatriseen laitokseen traumaperäisen stressin vuoksi.

Pari vuotta myöhemmin Nathan Rose palaa töihin, ja komisario Emily Baxter (Thalissa Teixeira) luottaa häneen edelleen kuin kallioon. Onko hän kuitenkaan kunnossa kaiken kokemansa jälkeen?

Ensimmäinen juttu on todellinen testi, sillä Rose ja Baxter joutuvat tutkimaan raakaa murhaa, jonka tekijällä on irvokas viesti yhteiskunnalle. Ensimmäiset kuusi uhria on jo surmattu – ja nyt tappolistalla on kuusi uutta nimeä , joista yksi on Rose itse.

Kuka on räsynukkemurhaajaksi nimetty tappaja ja mikä häntä ajaa tappamaan, miten hän valitsee uhrinsa? Toimiiko hän yksin vai onko hänellä apulaisia – mahdollisesti jopa poliisilaitoksen sisällä? Tiimin uusi jäsen ei ole vakuuttunut siitä, että Rosen henkinen kantti kestää paineet…

Sarjassa näyttelevät myös Lucy Hale (DC Lake Edmunds), Michael Smiley (DS Finlay), Natasha Little (Andrea Wyld), Ali Cook (DCI Terrance Simmons), Angus Wright (Judge Wingate) ja Kobna Holdbrook-Smith (Joel Shepton).

Katso Ragdoll -trailerivideo alta. Jos video ei näy, paina tästä.

Raimo Jalo