Musiikki

Tom Jones esiintyy kesällä Pori Jazzissa

Kesän Pori Jazz -festareilla nähdään myös Erja Lyytinen sekä Pepe Willberg & Saimaa.Tom Jones on monipuolinen ja muuntautumiskykyinen laulaja, jonka konsertit koostuvat omien pop-hittien ohella myös rhythm and bluesista, countrysta ja soulista. Hän on ollut musiikkimaailman huipulla jo 60 vuotta – Jonesin kansainvälinen ja huikea ura lähti liikkeelle 1964 mahtipontisella pop-kappaleella It’s Not Unusual. Tästä alkoi hittiputki: I’ll Never Fall In Love Again, Delilah, Green, Green Grass of Home ja I Who Have Nothing, What`s New Pussycat ja James Bond -sävelmä Thunderball avasivat Tom Jonesille tien elokuvamusiikin maailmaan. Tom Jonesin uudempia menestyskappaleita ovat muuan muassa versio Prince kappaleesta Kiss sekä If I Only Knew ja Sex Bomb. Pori Jazzissa Tom Jones on vieraillut aiemmin vuonna 2011.

Samana päivänä (to 13.7.) Tom Jonesin kanssa Kirjurinluodossa esiintyvät myös laulaja Pepe Willberg & Saimaa sekä blueskitaristi Erja Lyytinen. Pepe Willbergin ja Saimaa-yhtyeen albumi Pepe & Saimaa nousi vajaa kymmenen vuotta sitten ilmiöksi Suomessa. Musiikilliselta tyyliltään 60 ja 70 -luvuilta mahtipontisia ja suurieleisiä vaikutteita ottanut albumi nousi Suomen virallisen albumilistan kärkeen. Levyn kappaleista Lyhyenä hetkenä ja Tällä kadulla tuli pophelmiä ja radiohittejä. Koko albumi esitetään kesällä Kirjurinluodossa alkuperäisellä jättikokoonpanolla, jossa Pepe Willbergiä ja Saimaata vahvistavat Vantaan Viihdeorkesteri ja Vaskivuoren lukion kamarikuoro.

Kitaristi ja laulaja Erja Lyytinen valittiin 2017 vuoden parhaaksi blues-kitaristiksi European Blues Awards -äänestyksessä. Vuonna 2019 hän sijoittui kansainvälisen Guitar World -lehden ”Maailman parhaat blueskitaristit” -äänestyksessä sijalle 14. Hänen musiikissaan on bluesin ohella vaikutteita muun muassa rockista ja funkista. Erja Lyytinen on esiintynyt muun muassa Carlos Santanan, Joe Bonamassan ja Michael Jacksonin kitaristina tunnetun Jennifer Battenin kanssa. Santana on sanonut Erja Lyytisestä: ”She is the future.”

Pori Jazzin lauantain pääkonsertin ohjelmaa täydentävät Aili Ikonen ja Arppa.

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Pori Jazz Festival (@porijazz) jakama julkaisu

Jokkeri