Peking paralympialaiset 2022

Matti Suur-Hamarille hopeaa banked slalom -kilpailussa Pekingissä

Suomen Matti Suur-Hamari, 35, tuplasi Pekingin paralympialaisten mitalisaaliinsa.35-vuotias Matti Suur-Hamari otti Pekingin paralympialaisissa toisen mitalinsa, kun hän ylsi hopealle miesten SB-LL2-luokan banked slalom -kilpailussa perjantaiaamuna Suomen aikaa. Maanantaina hän saavutti lumilautacrossin paralympiakultaa.

– En olisi odottanut tällaista. Päivääkään en ole banked slalomia varsinaisesti treenannut tällä kaudella, joten kyllähän tämä yllätyksenä tuli. Mutta otan tämän vastaan ja maistuu oikein hyvältä, Suur-Hamari kertoi Ylen televisiohaastattelussa.

– Tänään rata sopi itselle tosi hyvin. Piti olla malttia mukana laskemisessa ja sillei, ettei lähde hötkyilemään. Helppo rata, helppo tehdä virheitä. Moni sortui siihen, että lähti puskemaan liikaa. Silloin ei lauta kulje. Itse sain ekan ”runin” (laskun) tultua hyvin.

Suur-Hamari voitti lumilautacrossin myös neljä vuotta sitten Pyeongchangissa. Banked slalom -kilpailussa hän saavutti tuolloin pronssia, joten nyt hän kirkasti mitalinsa.

Kiinan Sun Qi voitti kilpailun, kun hänen ensimmäinen laskunsa oli 0,25 sekuntia Suur-Hamaria sukkelampi. Kumpikaan ei kyennyt parantamaan tulostaan toisella kierroksella. Iso-Britannian Ollie Hill oli kisan kolmas. Hopeamitalisti kertoi lähteneensä nautiskelemaan, eikä sumuinen sääkään pilannut tunnelmaa.

– Sain hienosti naulattua ekan ”runin”. Toisella kuulin ennen lähtöä, että mitali on varma. Yritin parhaani, mutta jäin kakkoseksi. Huonolle en hävinnyt. Ei tullut yllätyksenä, että Kiinan poika on kova laskemaan, kisaurakkaansa tyytyväinen Suur-Hamari sanoi.

– Nyt voi hyvillä mielin lähteä pakkaamaan laukkuja ja koti-Suomea kohti.

AnaGonda