Peking olympialaiset 2022

Iivo Niskaselle ja Joni Mäelle hopeaa pariviestissä

Iivo Niskasen ja Joni Mäen miesten mitali oli suomalaisten neljäs olympialaisten pariviestissä.

Tuoreet olympiahopeamitalistit Iivo Niskanen (vas.) ja Joni Mäki.

Iivo Niskanen ja Joni Mäki ovat voittaneet olympiahopeaa maastohiihdon pariviestissä. Mäelle olympiamitali on uran ensimmäinen, Niskaselle viides.

Sprinttiviesti aloitettiin rauhallisesti, mutta vauhti kiihtyi osuus osuudelta. Niskanen siirtyi kärkeen ennen viimeistä vaihtoa ja antoi Mäelle loistopaikan ankkuriosuudelle.

Miesten finaalin voitti Norja, jonka ankkuri Johannes Hösflöt Kläbö kiri vastustamattomasti kärkeen. Venäjän olympiakomitean joukkue ROC oli kolmas.

Niskanen on voittanut Pekingin kisoissa jo kolme mitalia: kullan, hopean ja pronssin. Mäki on pariviestin MM-hopeamitalisti viime vuodelta.

Niskasen ja Mäen miesten mitali oli suomalaisten neljäs olympialaisten pariviestissä. Pariviesti tuli olympiaohjelmaan Torinon kisoissa vuonna 2006.

Suomi on voittanut kilpailumuodossa miesten kultaa vuonna 2014 joukkueella Iivo Niskanen–Sami Jauhojärvi. Naisista pari Aino-Kaisa Saarinen– Virpi Kuitunen oli pronssilla Torinossa sekä pari Saarinen–Kerttu Niskanen hopealla vuonna 2014 Sotshissa.

AnaGonda