Leijonat

Kari Lehtosesta Jääkiekkoliiton maalivahtipelin kehityspäällikkö

KooKoon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen, 55, siirtyy kauden jälkeen päätoimisesti Jääkiekkoliiton maalivahtiorganisaatioon.

Kari Lehtosesta Jääkiekkoliiton maalivahtipelin kehityspäällikkö. Kuva: Matti Nenonen – Jääkiekkoliitto

55-vuotias Kari Lehtonen toimii jatkossa maalivahtipelin kehityspäällikkönä, toimenkuvaan kuuluvat huippukiekon maalivahtipelin resurssien kehittäminen, tiedonkeruu maailman huippusarjojen maalivahtipelin kehityksestä ja koulutus – valikoitujen painopisteiden ja viimeisimmän tiedon jalkauttaminen suomalaiseen maalivahtityöhön. Sarjatoiminnan osalta Lehtonen ottaa vastuun Mestiksen ja Liigan maalivahtipelin kehitystyöstä. Lisäksi Lehtonen toimii A-maajoukkueen maalivahtivalmentajana ja on tiiviisti U20 maajoukkueen maalivahtivalmennuksen ja maalivahtien tukena.

– Tämä on hieno mahdollisuus päästä käyttämään karttunutta kokemusta ja ammattitaitoa tällä saralla ja päästä jakamaan sitä seuroissa, sanoo Lehtonen jääkiekkoliiton tiedotteessa.

– Työnkuva on monipuolinen ja tietysti se, että pääsen jatkamaan myös A-maajoukkueen matkassa, on hieno asia ja suola, joka tuo sopivasti vaihtelua arkeen. Itselle tämä on kunnianosoitus, että pääsee tällaisiin hommin.

Lehtonen on toiminut A-maajoukkueen maalivahtivalmentaja kaudesta 2018–19 ja ennen tätä hän on ollut mukana nuorisomaajoukkueissa, mm. Jukka Jalosen valmennustiimissä Nuorissa Leijonissa.

Suomen maalivahtitilannetta Lehtonen kuvailee kokonaisuudessaan hyväksi, mutta työnsarkaakin löytyy.

– Muut maat ovat ajaneet meitä kiinni monelta suunnalta ja tässä kelkassa Suomen pitää pysyä mukana ja edelleen kehittyä. Liigassa ulkomaalaismaalivahdit vievät kotimaisilta maalivahdeilta minuutteja pois, mikä taas vaikuttaa suomalaisen maalivahtipelin ja yksilöiden kehittymiseen ja maalivahtien mahdollisuuksiin edetä urallaan. Siinä onkin pohtimista, miten tilanne voidaan muuttaa.

Lehtosen työparina Jääkiekkoliiton maalivahtiorganisaatiossa toimii Olli-Pekka Äijälä. Lehtonen ja Äijälä muodostavat yhdessä kaikkien maajoukkueiden maalivahtivalmentajien kanssa organisaation, jonka tehtävänä on jalkauttaa Suomi-kiekon viestiä niin lasten, nuorten kuin aikuisten sarjoihin sukupuoleen katsomatta.

– Tavoitteena on, että jokaisella suomalaisella jääkiekkoilijalla on halutessaan mahdollisuus kilpailla aikuisena maailman parhaan jääkiekkoilijan tittelistä, myös maalivahtipuolella. Meidän tehtävämme on varmistaa, että rakenteet tukevat tavoitetta ja uskon, että meillä on nyt hyvä kaksikko viemässä maalivahtivalmennusta eteenpäin yhteistyössä seurojen ja maajoukkueiden maalivahtivalmentajien kanssa, nuorisomaajoukkueiden General Manager Kimmo Oikarinen toteaa tiedotteessa.

Vixi