Jääkiekko

TUTO Hockey teki jatkosopimuksia nuorille kolossille

Puolustajat Niclas Karjalainen ja Elias Kettunen pelaavat TUTO Hockeyssa myös kaudella 2022-23.Nuoret kolossit Niclas Karjalainen ja Elias Kettunen ovat solmineet yksivuotisen sopimukset TUTO Hockeyn kanssa. Molemmat kiekkoilivat pääsääntöisesti päättyneellä kaudella TUTO Hockey U20-joukkueessa, mutta pääsivät haistelemaan Mestis-meinikiä edustusjoukkueen mukana.

20-vuotias Karjalainen on Espoo Bluesin kasvatti, joka päättyneellä kaudella ensimmäistä kertaa turkulaisjoukkueessa. Hän pääsi haistelemaan Mestistä runkosarjassa viiden ottelun verran, joissa saalisti yhden syöttöpisteen. Pelasi yhden karsinta ottelun, jossa sai 12 minuutin jäähyn.

18-vuotias järvenpääläislähtöinen puolustaja Kettunen iski TUTO Hockey U20 runkosarjan 39 ottelussa tehden yhden maalin ja seitsemän syöttöä. Hän myös pääsi pelaamaan Mestistä kahden ottelun verran ja ilman tehopisteittä. Hän pääsi pelaamaan myös kolme ottelua karsintasarjaa ja saalistaen ilman tehopisteitä.


– Hyvin oon Turussa viihtynyt ja hieno fiilis, että pääsen pelaamaan täällä vielä ensi kaudellakin. TUTO on minulle tällä hetkellä hyvä paikka kehittyä pelaajana paremmaksi, kommentoi iloisena Kettunen tiedotteessa.

TUTO Hockeyn urheilukoordinaattori Jouni Virpiö kertoi tiedotteessa, että kaksikko ovat ottaneet isoja askeleita päättyneestä kaudesta nähden. Virpiö toivoo myös, että kaksikon kehitys jatkuu pitkälle tulevaisuudessa. Näin hän luonehti kaksikkoa seuraavasti tiedotteessa.

– Karjalainen on iso puolustava puolustaja, joka lukee peliä hyvin, taklaa, kamppailee, eikä ota taka-askeleita. Pelaa järkevää kiekollista peliä. On myös erittäin käyttökelpoinen alivoimalla, blokkaa laukauksia ja omaa hyvän ulottuvuuden.

– Kettunen on hyvin liikkuva ja monipuolinen puolustaja. Hän tuli määrätietoisesti ja rohkeasti sisään Mestis-peleihin viime kaudella. Kettunen tukee hyökkäyksiä hyvin, liikkuminen on kevyttä ja hän pystyy pelaamaan pää ylhäällä jatkuvasti.

Vixi