Jääkiekko

TPS kiinnitti kanadalaishyökkääjä Scott Kosmachukin

HC TPS on solminut yksivuotisen sopmuksen kanadalaishyökkääjä Scott Kosmachukin kanssa.Turun Palloseura on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen 28-vuotiaan kanadalaishyökkääjä Scott Kosmachukin kanssa.

Oikean laitahyökkääjän paikalla viihtyvä Kosmachuk saapuu Turkuun itävaltalaisen Villacher SC:n riveistä, joka pelaa ICEHL:ssä. Kosmachuk viihtyi kaksi edellistä kautta Itävallassa, jossa hän pelasi sarjan runkosarjassa 90 ottelua tehoin 45+48=93. Pudotuspelien otteluita kertyi 16, joissa hän tehtaili tehot 8+8=16.

– Odotusarvo Scottin kohdalla on vahva panos meidän tuloksentekoyksikköömme. Hänellä on kaikki avut olla suuressa roolissa meidän hyökkäyspelaamisessa, kommentoi TPS:n pelaajakoordinaattori Tomi Kallio tiedotteessa.

– Saavun Turkuun tekemään tulosta ja antamaan oman panokseni hienon seuran eteen. Näin, millaiseen hurmokseen Turku syttyi viime keväänä, ja omalta osaltani haluan tehdä töitä samanlaisen kevään uusimiseen, kertoo Kosmachuk tiedotteessa.

Kosmachuk on Eurooppalaisesta kiekkoillut myös Saksan DEL-liigasta yhden kauden ajalta kaudelta 2019-2020, jolloin hän edusti Augsburger Panthersiä 32 ottelua runkosarjassa tehoin 10+15=25. Hänelle on kertyi viiden kauden ajalta AHL-otteluita 319 ja tehoja 71-86=157. Hänellä on myös kaudelta 2015-2016 kahdeksan ottelun verran NHL-kaukaloista Winnipeg Jetsin riveissä, joissa syntyi kolme syöttöpistettä.

Vixi