Jääkiekko

Ruotsalaispuolustaja Jakob Andersson Porin Ässiin

SHL:ssä kaksi edellistakautta kiekkoillut Jacob Andersson siirtyy Porin Ässien riveihin.

Liigajoukkue Porin Ässät on solminut kaksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan ruotsalaispuolustaja Jacob Anderssonin kanssa. Hän on kaksi edellistäkautta pelannut SHL:ssä Skellefteå AIK:n miehistössä kaikkiaan 87 ottelua, joissa on kaksi maalia ja yhdeksän syöttöpistettä.

− Halusin kokeilla jotain uutta ja päästä urallani eteenpäin. Tunnen hyvin Ässissä pelanneet Jakob Stenqvistin ja Maksim Matushkin ja he puhuivat paljon hyvää sarjasta ja etenkin Ässistä. Keskustelin Tommi Kerttulan kanssa ja minulle tuli tunne, että täällä on jotain sellaista, jossa haluan olla mukana, kommentoi Andersson.

Kaudet 2015-2019 Andersson pelasi Allsvenskanissa. Kaudella 2018-2019 hän voitti Björklövenin riveissä sarjan puolustajien maalinpörssin 10 täysosumallaan.

− SHL:ssa Jacob oli Skellefteån laadukkaan puolustuksen 7.–8. kaveri. Hän ei pystynyt nostamaan rooliaan kahden kauden aikana ja peliaika jäi sen vuoksi sinne alle 10 minuuttiin ottelua kohti, Kerttula kertoi.

− Allsvenskanissa hän oli puolestaan 22–23 minuutin puolustaja ja numerotulos sen oli mukainen. Kun hän sopeutuu suomalaiseen peliin, hänellä on kaikki ominaisuudet onnistua Ässissä seuraavan kahden kauden aikana.

Vixi