Jääkiekko

Norjalaishyökkääjä Michael Haga siirtyy Lukkoon

29-vuotias norjalaishyökkääjä Michael Haga edustaa Lukkoa kahden seuraavan kauden ajan.

Norjalaishyökkääjä Michael Haga, 29, siirtyy Rauman Lukkoon Djurgårdens IF:n riveistä kaksivuotisella sopimuksella. Haga tekee myös tulevalla kaudella Liigassa debyyttinsä. Tällä hetkellä on pelasi jääkiekon MM-kisoissa Norjan joukkueessa tehoin x+x.

Paljoa ei Askerin kunnasta kotoisin oleva Haga entuudestaan Raumasta tiedä, mutta Lukon maine kylläkin on kiirinyt Suomen länsinaapureihin.

– En malta odottaa pääseväni Raumalle ja pelaamaan mahtavan kotiyleisön edessä. Lukko on kärkijoukkueita, jolla mahdollisuudet kirkkaimpiin mitaleihin joka vuosi. Tämä on myös hyvä paikka kehittyä yhä enemmän pelaajana, Haga sanoo tiedotteessa.

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt on monestakin syystä Hagan sopimukseen erittäin tyytyväinen: ensinnäkin hän täydentää neljäntenä pelaajana vahvaa keskikaistaa Julius Mattilan, Arttu Ilomäen ja Harri Kainulaisen rinnalla. Samaan hengenvetoon Sahlstedt vielä lisää, että U20-joukkueessakin piisaa Sami Päivärinnan kaltaisia haastajia keskushyökkääjän rooliin.

– Vaikka Haga onkin jostain syystä pelannut laituria MM-kisoissa, on hän kuitenkin parhaimmillaan sentterinä ja sentteriksi hänet on tänne hankittu. Pelasi pari erinomaista kautta 2018–2020 ja jos pystyy täälläkin pelaamaan samanlaista kiekkoa, tiedämme, että tulosta tulee varmasti, Sahlstedt sanoo.

Kuva: raumanlukko.fi

Vixi