Jääkiekko

Ruotsalainen jääkiekkosuuruus Henrik Lundqvist lopettaa uransa

Ruotsin legendaarinen maalivahti Henrik Lundqvist lopettaa peliuransa 39 vuoden iässä.

Ruotsalaismaalivahti Henrik Lundqvist torjui NHL:ssä vain New York Rangersin riveissä vuosina 2005-2019.

Legendaarinen 39-vuotias ruotsalaismaalivahti Henrik Lundqvist ilmoitti päätöksestään perjantaina Göteborgissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Lundqvistin oli määrä pelata viime kaudella Washington Capitalsin tolppien välissä, mutta ruotsalaistähti oli koko kauden sivussa sydänvaivojen vuoksi eikä ehtinyt pelata Washington-paidassa peliäkään.

New York Rangers -legenda Lundqvist pelasi urallaan 887 NHL-ottelua torjuntaprosentilla 91,8. New York Rangers jäädyttää Lundqvist pelinumeron 30. Ruotsalaisen pelinumero nousee Madison Square Gardenin kattoon tulevan kauden aikana.

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön New York Rangers (@nyrangers) jakama julkaisu


– Henrikin sitoutuneisuus erinomaisuuden tavoitteluun teki hänestä yhden kaikkien parhaista maalivahdeista ja olemme hyvin onnekkaita, että saimme todistaa hänen mahtavuuttaan 15 vuoden ajan, Rangers kertoi tiedotteessaan.

Lundqvist valittiin kaudella 2011-12 NHL:n parhaaksi maalivahdiksi, mutta Stanley Cup jäi ruotsalaislegendalta haaveeksi.

– Sitä ei koskaan tiedä, mihin elämä sinut kuljettaa. Kun katson uraani taaksepäin, tunnen paljon iloa ja ylpeyttä, mutta ennen kaikkea kiitollisuutta, Lundqvist toteaa Expressenin mukaan.

NHL-kaukaloiden lisäksi Lundqvist niitti mainetta myös maajoukkuepaidassa. Lundqvist voitti urallaan olympiakultaa Torinon olympialaisissa vuonna 2006 ja MM-kultaa keväällä 2017.

Raimo Jalo