Jääkiekko

Petri Kontiolan Tappara-sopimus julkistettiin – ”Mää tulin just kotiin”

39-vuotias Petri Kontiola palaa Liigakaukaloihin, vaikka lopetti uransa jo kertaalleen keväällä.Liigajoukkue Tampereen Tappara tiedottaa verkkosivuillaan solmineensa loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen keskushyökkääjä Petri Kontiolan kanssa. Sopimus astuu voimaan marraskuun maaottelutauon alkaessa. Näin ollen Kotiola on ensimmäisen kerran Tapparan käytettävissä perjantaina 17.11. kotiottelussa Ilvestä vastaan.

39-vuotias Kontiola esiintyi kirvespaidassa edellisen kerran kaudella 2006–2007. Hän ehti ilmoittaa eläköitymisestään ennen viime kauden alkua, mutta voitonnälkä muutti kokeneen hyökkääjän ajatuksia peliuran jatkamisesta.

Kontiolan paluu pelikentille on ollut kuuma puheenaihe jo pitkään, mutta milloin lopullinen päätös paluusta konkretisoitui?

– Ihan lopullisesti se varmistui viikko, kaksi, sitten. Juteltiin valmentajan (Rikard Grönborg) kanssa ja siinä sitten oltiin aika lailla samaa mieltä asioista, Kontiola kertoo paluustaan Tapparan sivuilla.

Kokeneelle pelaajalle oli kysyntää muualtakin, mutta Kontiola valitsi Tapparan. Mitkä seikat vaikuttivat hänen palaamiseensa kirvesrintoihin?

– Siinä oli kaikennäköistä tavallaan, mutta Tappara valikoitui oikeastaan siksi, että tässä oli todella paljon kiinnostusta kummastakin suunnasta. Joukkueella oli myös tarvetta keskushyökkääjän paikalle.

Konkarin tavoite tälle kaudelle on kristallinkirkas.

– Selvähän se on, että tässä lähdetään jahtaamaan mestaruutta.Lähde: Tapparan verkkosivut

Vixi