Jääkiekko

NHL Global Series palaa Suomeen ensi syksynä

Suomalaiset ja eurooppalaiset kiekkofanit pääsevät nautiskelemaan NHL Global Series -otteluista jälleen ensi kaudella.NHL:n komissaari Gary Bettman ilmoitti eilen perjantaina tähdistöviikonlopun taitokilpailun (2022 NHL All-Star Skills presented by DraftKings Sportsbook) alla järjestetyssä lehdistötilaisuudessaan.

Komissaari Bettmanin mukaan ohjelmassa on harjoitusottelut Sveitsissä ja Saksassa sekä runkosarjaottelut Suomessa ja Tshekissä. NHL Global Series -otteluiden joukkueet, päivämäärät ja kaupungit ilmoitetaan myöhemmin.

Viimeisin Pohjois-Amerikan ulkopuolella järjestetty NHL-ottelu pelattiin 9. marraskuuta 2019, kun Tampa Bay Lightning kohtasi Buffalo Sabresin Tukholman Ericsson Globessa.

Boston Bruinsin ja Nashville Predatorsin oli määrä pelata vuonna 2020 NHL Global Series -harjoitusottelut Saksan Mannheimissa ja Sveitsin Bernissä sekä runkosarjaottelut Tshekin Prahassa, mutta mittelöt peruttiin kauden 2020-21 alun viivästymisen vuoksi. Viivästys johtui siitä, että koronapandemia pakotti NHL-kauden 2019-20 tauolle.

NHL järjesti Euroopassa kaikkiaan 32 harjoitusottelua ja 28 runkosarjaottelua vuosina 2007-11 (NHL Premiere) ja 2017-19 (NHL Global Series). Runkosarjapisteistä on väännetty Tukholmassa, Helsingissä, Prahassa, Lontoossa, Berliinissä ja Göteborgissa. Lisäksi vuosina 1997-2000 pelattiin yhteensä kuusi runkosarjaottelua Japanin Tokiossa ja Saitamassa.

NHL:n 32 joukkueesta 25 on käynyt pelaamassa runkosarjaotteluita Pohjois-Amerikan ulkopuolella vuoden 1997 jälkeen. Eniten vanhalla mantereella pelattuja otteluita on Anaheim Ducksilla (6), ja sen vanavedessä tulevat neljän ottelun joukkueet Buffalo Sabres, Tampa Bay Lightning, Ottawa Senators, Los Angeles Kings, New York Rangers, San Jose Sharks ja Pittsburgh Penguins.

New York Islanders, Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Washington Capitals, Dallas Stars, Vegas Golden Knights ja Seattle Kraken ovat ne seitsemän joukkuetta, jotka eivät ole vielä päässeet maistamaan kansainvälistä tunnelmaa.

Raimo Jalo