Jääkiekko

Meritoitunut keskushyökkääjä Jan-Mikael Järvinen Ässiin

Keskushyökkääjä Jan-Mikael Järvinen vahvistaa Ässien keskikaistaa kaksivuotisella sopimuksella.34-vuotias Jan-Mikael Järvinen ja Porin Ässät ovat solmineet kaksivuotisen sopimuksen. Kuluvalla kaudella Järvinen kiekkoili ICEHL:ssä itävaltalaisseurassa EC Salzburg, joka myös voitti sarjan mestaruuden kauden päätteeksi.

− Olemme todella tyytyväisiä, että saimme kokeneen ja paljon voittaneen kotimaisen keskushyökkääjän kiinnitettyä Ässiin kahdeksi seuraavaksi kaudeksi. Jan-Mikael Järvinen on huippu-urheilija sanan kaikissa merkityksissä ja hän on pelannut aivan top-organisaatioissa. Tappara, Mannheim, Malmö ja Salzburg, kaikki ovat eurooppalaisia huippujoukkueita, joissa vaatimustaso on todella korkealla, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula sanoo tiedotteessa.

Järvinen on voittanut kaksi Suomen mestaruutta Tapparan paidassa kausina 2015-16 ja 2016-17. Liigassa hän on uransa aikana pelannut 398 ottelua ja tehnyt 56+167=223 tehopistettä. Järvinen tuli Poriin kiinnostavan kokonaisuuden perässä.

− Viime kaudet ulkomailla ovat olleet hyvin itseensä keskittyvää toimintaa. Vaikka kuinka välittää joukkueesta, niin samalla tavalla ulkomaalaisena ei pysty tuomaan asioita joukkueeseen. On kuitenkin erittäin iso osa omaa kiekkopersoonaani, että pystyn olemaan avuksi muille ja olemaan osana isompaa kokonaisuutta, Järvinen toteaa.

Järvisen kiekkouraltaan löytyy myös kahden Suomen mestaruuksien ja ICEHL-mestaruuksien lisäksi myös viisi (2010, 2013, 2014, 2015, 2018) Liiga-hopeaa ja yksi pronssimitali kaudelta 2018-2019. Maajoukkue tasolta häneltä löytyy U18 MM-kisoista hopeamitalia 2006.

Vixi