Jääkiekko

Hallitseva Suomen mestari Kyle Platzer vahvistamaan JYPiä

JYP on solminut yksivuotisen sopimuksen kanadalaishyökkääjä Kyl Platzerin kanssa.27-vuotias kanadalaishyökkääjä Kyle Platzer vahvistaa JYPin hyökkäystä yksivuotisella sopimuksella. Platzer kiekkoili viime kaudella Tapparassa voittaen Suomen mestaruuden. 55 runkosarjaotteluun tehopisteet 11+15=26 ja 15 playoffs-otteluun tehopisteet 1+1. Platzerin tuleva kausi on jo neljäs peräkkäinen Liigassa. Alkujaan Platzer saapui Suomeen ja KooKoon riveihin syksyllä 2019. Kouvolassa hän pelasi kaudet 2019-21 iskien 108 otteluun tehopisteet 21+49=70. Hän on urallaan pelannut 147 AHL-ottelua, 78 ECHL-ottelua ja 203 OHL-ottelua. NHL-joukkue Edmonton Oilers varasi hänet kesällä 2013.

– Meillä oli hakuprosessin aikana tarvetta löytää keskikaistalle nopeutta sekä taitoa, ja Kylen uskotaan istuvan siihen muottiin. Näemme pelaajassa kykyä ottaa steppejä eteenpäin, ja toivomme hänen ottavan ne stepit Jyväskylässä, JYPin urheilujohtaja Mikko Viitanen kuvailee.

– Olimme Braden Christofferin kanssa samaan aikaan AHL:ssä, ja tuona aikana asuimme yhdessä. Hän kertoi minulle paljon positiivisia asioita JYPistä ja sen tavoitteista palata pudotuspelijoukkueeksi. Muistan ensimmäisen kauteni Suomessa. Tuolloin JYP oli hyvä joukkue, jossa oli paljon maalintekoon kykeneviä pelaajia. Olen myös tykännyt hallista ja kaupungista. JYPin joukkue tulee olemaan kilpailukykyinen ja olen todella innoissani, kun pääsen osaksi sitä, Platzer sanoo.

Vixi