Jääkiekko

Columbuksen ja Latvian maajoukkueen maalivahti Matiss Kivlenieks on kuollut

Columbus Blue Jacketsin ja Latvian maajoukkueen 24-vuotias maalivahti Matiss Kivlenieks on kuollut. Asiasta tiedotti maan jääkiekkoliitto.

Jääkiekkomaailma sai pysäyttäviä uutisia maanantaina, kun Latvian jääkiekkoliitto ilmoitti, että maata kevään MM-kisoissa edustanut Matiss Kivlenieks on menehtynyt 24 vuoden iässä onnettomuuden johdosta. NHL-seura Columbus Blue Jackets kertoo lausunnossaan, että Kivlenieks kuoli saamaansa päävammaan, jonka hän sai kaatumisen seurauksena.

Kivlenieksille tehtiin ruumiinavaus, jossa kuolinsyyksi varmistui rintaan osuneen ilotulitteen aiheuttama isku ja siitä seurannut rintakehävamma, eikä aiemmin tiedotettu päävamma. The Athleticin toimittaja Aaron Portzline kertoi ruuminavauksen tuloksista.

Päivityksessään maan jääkiekkoliitto esittää suruvalittelunsa ja osanottonsa Kivlenieksin perheelle ja läheisille sekä kertasi tämän uraa. Kivlenieksin todetaan myös olleen esikuva työmoraalinsa ja asenteensa takia. Kivlenieksin kuolemaa luonnehdittiin suureksi menetykseksi Latvian jääkiekolle sekä koko maalle.

Kivlenieks pelasi MM-kisoissa neljä ottelua. Aiemmin urallaan hän ehti pelata Blue Jacketsin organisaatiossa kaudesta 2017−18 saakka. NHL-uransa aikana Kivlenieks ehti pelata kahdeksan ottelua. Hän oli yksi MM-kisojen parhaimpia veskareita ja ikimuistoisin suoritus nähtiin Kanadaa vastaan, kun mies nollasi Kanadan ja toi Latvialle ensimmäisen voiton jääkiekon mahtimaasta MM-kisatasolla.

Vixi