Jalkapallon EM 2021

Huuhkajille tappio EM-kenraalissa Virolle

Viro voitti Huuhkajat 1-0 EM-kenraaliharjoitusottelussa tänään Helsingin Olympiastadionilla.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva lähetti Viroa vastaan EM-kenraaliottelun avauskokoonpanoon Jere Urosta, Tim Sparvia ja Teemu Pukkia lukuun ottamatta Huuhkajien ykkösmiehistön, mutta joukkueen pelaaminen oli saamatonta ja paikoin myös erittäin sekavaa.

Nilkkavammastaan toipuneen Teemu Pukin paluu oli harvoja Suomen hyökkäyspeliä sähköistäviä asioita koko ottelussa ja koko EM-kisaurakan kannalta ratkaisevan tärkeää.

Viro antoi Suomelle pallonhallinnan, mutta onnistui luomaan muutaman vaarallisen vastaiskun kohti Lukas Hradeckyn maalia. Yksi niistä tuotti syötön rangaistusalueen sisälle, jossa Viron vaihtopelaaja Artur Pikk suojasi palloa Pyry Soinilta. Laitalinkin varomaton kurotus kaatoi Pikkin ja aiheutti rangaistuspotkun.

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky aavisti oikealle, mutta Viron laukoja Rauno Sappinen ampui pilkun vasempaan alanurkkaan.

Huuhkajat teki kaikkiaan ottelussa kuusi vaihtoa, joten pelituntumaa haettiin Helsingissä laajalle rintamalle. Se loi Huuhkajien peliin hieman sekavan kuvan, eikä yhteistä juonta hyökkäyksiin tuntunut löytyvän kuin ajoittain.

– Tämä oli riman alle tämä suoritus. Pitää EM-kisoissa pystyä parempaan, koska muuten voi tulla äitiä ikävä, Lukas Hradecky kommentoi ottelua V Sportille.

– Huonoa kenraalia seuraa usein hyvä ensi-ilta. Toivotaan, että näin tälläkin kertaa, Hradecky sanoi.

Jokkeri