Jalkapallon EM 2021

EM-sensaatio! Huuhkajat nujersi Tanskan EM-debyytissä 0-1

Huuhkajien historiallisesta EM-debyytti oli historiallisen outo EM-ottelu ja voitto.

Tanska hallitsi EM-ottelun avausjaksoa, mutta tilanne pysyi 0-0:ssa Huuhkajien maalivahti Lukas Hradeckyn erinomaisien torjuntojen siivittämänä.

Sitten koko jalkapallomaailman taivas muuttui mustaksi, kun Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen valahti nurmen pintaan Tanskan ja Suomen välisen EM-lopputurnauspelin avauspuoliajan lopulla. Erikseniä hoidettiin pitkään kentällä, ja pelaajien sekä lähellä olleiden katsojien ilmeet olivat hyvin kauhistuneita. Osa pelaajista itki.

Tanskan pelaajat ovat ympäröineet hoitotiimiä. Reilun kymmenen minuutin jälkeen Eriksen vietiin paareilla kentältä, ympärillä pelaajat pitivät lakanaa näkösuojana. Ottelu keskeytettiin 0-0-tilanteessa.

Uefa ja joukkueet tekivät päätöksen jatkaa kamppailua pitkän tauon jälkeen kello 21:30 Suomen aikaa.

Huuhkajien hyökkääjä Joel Pohjanpalo puski upeasti pallon Tanskan maaliin 59. minuutilla Jere Urosen keskityksestä.

Pohjanpalon pusku oli Suomen historian ensimmäinen maalintekoyritys EM-viheriöillä – ja toistaiseksi myös ainoa. Tanska voitti maalintekoyritykset 22–1 ja maalia kohti 6–1.

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky torjui Pierre-Emile Højbjergin rankkarin.

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky torjui Pierre-Emile Højbjergin rankkarin.


Tanska sai kyseenalaisesti vihelletyn rangaistuspotkun 74. minuutilla, mutta Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky torjui Pierre-Emile Höjbjergin löysän yrityksen.

Hradecky on nyt torjunut tämän kauden kuudesta kohtaamastaan rankkarista peräti neljä.

Kuvat: uefa.com

Vixi