Ruoka ja reseptit

3 hittiä halloween-juhliin – nämä reseptit muistetaan vuosien päästä!

Mitä ruokaa tarjolle halloween-juhliin? Kokosimme avuksesi 3 helppoa ja nopeasti toteutettavaa ruokaideaa, jotka säväyttävät.Halloweenina ruoalla saa hieman leikkiäkin. Nämä kolme helppoa reseptiä valmistuu kädenkäänteessä ja sinun halloween-juhlat muistetaan vuosienkin päästä.

Lepakonsiivet

2 kg Atrian inkivääri-seesamimarinoituja kokonaisia kanansiipiä
1 tuubi Dr Oetkerin mustaa elintarvikeväriä

Kaada kanansiivet isoon kulhoon ja pursota musta värituubi perään. Käytä avuksi vaikka kahta isoa ruokalusikkaa ja kääntele ja vääntele siipiä kulhossa niin, että musta väri levittyy tasaisesti kaikkialle. Tässä menee hiukan aikaa, mutta kahdelle kilolle riittää kyllä 1 tuubi.

Paista siipiä 250 asteisessa uunissa n. 30 min. Tykkään, että koipien pitää olla todella kypsiä ja nahan vähän rapsakkaa, ei mitään lillua. Siksi paistoaikani on vähän pitempi kuin paketin ohjeistus. Mustasta (kanasta)lepakosta on haastava tietää, koska se palaa, mutta paista silti rohkeasti ja käytä myös nenääsi apuna kypsymisen arvioinnissa.

Oksentava kurpitsa

1 pienehkö kurpitsa
guacamolea
pico de gallo
tortillasipsejä

Leikkaa kurpitsaan kansi ja kaiva lusikalla siemenet ja pehmeä sisus pois. Koverra toiselle puolelle kurpitsalle suu ja tuollaiset oksennusponnistus silmät. Sovita sisälle joku pieni kulho ja laita sinne pico de gallo. Laita kurpitsa tarjottimelle ja levitä guacamole tulemaan suusta. Asettele ympärille tortillasipsit…nyt kun katson kuvaa, niin kannattaa laitta ensin reunoille sipsit ja sitten vasta oksennus, näyttää paremmalta varmaan niin.

Veriset sormet

Veriset sormet valmistuvat kätevästi nakeista, ketsupista ja juustosta. Tarjoile Halloween-teemaisessa noutopöydässä.

1 kpl nakkipaketti
juustoa
ketsuppia

Viillä nakkeihin veitsellä viiltoja niveliksi. Koverra nakin päähän paikka kynnelle. Kiehauta vesi kattilassa ja siirrä pois levyltä. Lisää nakit kuumaan veteen ja anna kuumentua kannen alla noin 15 min. Voit myös lämmittää nakit mikrossa varovasti. Höylää juustosta paksu siivu, muotoile siitä sopivan kokoinen pala ja aseta se kynneksi nakin päälle. Laita ketsuppia kulhoon ja tökkää nakit sojottamaan sieltä.

Happy Halloween

 

Ari Nikke