Pelinurkka

Ubisoft julkisti Rainbow Six Siege -verkkopelin tulevat kilpapelisuunnitelmat

Ubisoft on solminut monivuotisen sopimuksen BLASTin kanssa viedäkseen Rainbow Six Siege -kilpapelaamisen uudelle tasolle.Uusi Tom Clancy’s Rainbow Six Esports Global Circuit -kilpapelijärjestelmä aloittaa maaliskuussa 2023 ja kattaa maailmanlaajuisesti yhdeksän eri kilpailualuetta. Tämä tarjoaa entistä enemmän mahdollisuuksia korkeatasoisille kansainvälisille otteluille sekä uusille joukkueille ja pelaajille kautta linjan. Yhdeksän uutta kilpailualuetta ovat Eurooppa, Pohjois-Amerikka, Brasilia, Japani, Etelä-Korea, latinalainen Amerikka, Aasia ja Tyynenmeren alue sekä MENA-alue, johon sisältyvät Lähi-Itä ja Pohjois-Afrikka.

Uusi kilpailukausi alkaa maaliskuussa ja huipentuu seuraavana helmikuuna. Vaiheista ensimmäinen käydään maaliskuusta toukokuulle ja sen päätöksenä toimii toukokuinen Six Major -tapahtuma. Kesäkuusta elokuuhun pidetään taukoa. Syyskuusta marraskuuhun pelataan toinen vaihe, joka päättyy marraskuiseen Six Major -tapahtumaan. Joulukuusta helmikuulle pidetään taukoa, kunnes lopulta helmikuussa järjestetään Six Invitational -maailmanmestaruuskisat.

Jokaisen kisavaiheen aikana yhdeksän aluetta järjestävät riippumattomat kilpailutapahtumansa limittäin. Vastaavasti taukovaiheet antavat joukkueille tilaa levähtää ja palautua sekä valmistautua seuraavaan kisavaiheeseen. Nämä myös mahdollistavat kolmannen osapuolen turnausten järjestämisen.

Uusittu pisteytysjärjestelmä antaa joukkueille mahdollisuuden ansaita pisteitä kisakauden ajan. Joukkueista 20 parhaiten menestynyttä saavat kutsun Six Invitational -mestaruusotteluun, jossa ratkotaan pelin maailmanmestaruus. Mestaruusjoukkue saa näin kunnian nostaa ylös himoitun palkintolekan.

Uusi Rainbow Six Esports Global Circuit -kilpapelijärjestelmä toteutetaan yhdessä BLASTin kanssa, joka tuo pelille ja pelaajille käyttöön alan huippuluokan teknologian, faneja palvelevat tuotantoarvot ja maailmanluokan turnausjärjestelyosaamisen. Tämä tekee tulevasta Rainbow Six Siege -kilpapelaamisesta uuden sukupolven kilpapelikokemuksen, joka palvelee sekä pelaajia ja faneja että koko peliyhteisöä luomalla uudenlaisia mahdollisuuksia joukkueille, organisaatioille ja brändeille.

Eri kilpailualueiden Six Major -karsinnat tapahtuvat alueellisesti hybridimallia käyttäen. Tämä on sekoitus suljetuista ja avoimista turnauksista, joissa sekä vanhat että uudet tiimit voivat näyttää kyntensä ja todistaa osaamisensa lajin parissa. Luomalla mahdollisuuksia myös uusille joukkueille voidaan taata lajin elinvoimaisuus ja kehittyminen kohti entistä kiehtovampia kisoja ja pelejä. Jokainen kilpailualue järjestää kiinnostavia kisoja paikallisesti ja näistä parhaat joukkueet pääsevät osallistumaan Six Major -tapahtumiin. Esimerkiksi Euroopan alueelta mukana ovat kymmenen parasta joukkuetta omassa suljetussa liigassaan.

Six Major -tapahtumat saavat uudistuksen myötä ylimääräisen kilpailuvaiheen, jonka ansiosta katsojille on luvassa enemmän kiinnostavaa katsottavaa. Näistä parhaat joukkueet edistyvät ryhmäpeleihin ja karsintavaiheeseen ennen varsinaisia mestaruuskoitoksia. Yksityiskohtaisempi kilpailurakenne löytyy täältä.
Rainbow Six Esports 2023: Format Reveal

Moninpelivetoisella Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelillä on maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Samalla pelin suosio elektronisen urheilun saralla on kasvanut kovaa vauhtia. Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X- ja Xbox One -pelikonsoleille että PC-tietokoneille. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

MI03