Pelinurkka

Sykähdyttävän tarinavetoinen A Plague Tale: Requiem -seikkailupeli on nyt saatavana

Focus Entertainmentin julkaisema A Plague Tale: Requiem tuo odotettua jatkoa muutaman vuoden takaiselle ja palkitulle A Plague Tale: Innocence -seikkailupelille.A Plague Tale: Requiem -seikkailupelin sisarkaksikon selviytymistarinaa keskiaikaisessa Ranskassa kertova edeltävä osa esitteli meille sisarukset Hugon ja tämän isosiskon Amician. Hugoa riivaava kirous on pakottanut kaksikon eteenpäin etsimään parannusta asiaan. Kulkutaudin repimä Eurooppa on jättänyt jälkeensä paljon tuhoa ja surua, mikä maalaa tarinan ylle tragedian hunnun. Inkvisition ja ryöväreiden kaltaiset uhkat varjostavat yhä parivaljakon matkaa, mutta eteenpäin on pyrittävä näistä välittämättä.

Tarina vie De Runen sisarukset välimerellisiin maisemiin täysin uusin ympäristöihin, joista pitäisi löytyä apua ongelmaan. Mutta uudet ihmiset ovat outoja, eikä matkanteko ole muutenkaan ongelmatonta. Vaikka sisarukset ovat nyt vanhempia ja entistäkin kokeneempia, pahat ihmiset ovat yhä uhkana ja esteenä matkan taittumiselle.

Tarinavetoinen pelikokemus antaa pelaajalle entistä enemmän tilaa ratkoa pulmia ja käyttää erilaisia reittejä eteenpäin pyrkimiseen. Entistä kauniimpi ja yksityiskohtaisempi pelimaailma suorastaan hehkuu värikylläisyyttä ja näyttäviä ympäristöjä, pelihahmoista puhumattakaan. Tätä täydentää upean tunteikas musiikki sekä sykähdyttävä äänimaailma ja mestarillinen ääninäyttely.

Pelaajahahmot voivat edetä yhä varoen ja hiippaillen, mutta nyt apuna on uutena aseena varsijousi, jota tarvitaan vihollisten lisäksi myös ongelmakohtien selvittämiseen. Lisäksi entistä monipuolisemmat alkemiavarusteet tarjoavat monenlaista apua vihollisten kanssa, kuten harhauttamiseen tai liekkien sytyttämiseen.

A Plague Tale: Requiem on nyt saatavilla sekä PlayStation 5-, Xbox Series X/S- ja Nintendo Switch -pelikonsoleille että PC-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

MI03