Pelinurkka

Session: Skate Sim -skeittipeli saapuu Nintendon käsikonsoleille maaliskuussa

NACONIn julkaisema Session: Skate Sim -rullalautapeli saapuu Nintendo Switch -pelikonsoleille 16. maaliskuuta.Viime syksynä julkaistu Session: Skate Slim -rullalautasimulaatiopeli sai nopeasti ylistävää palautetta ja kehuvia arvosteluita pelin realistisesta otteesta. Peli löysikin pian yleisönsä erityisesti skeittauspelien fanien keskuudesta. Maaliskuussa peli julkaistaan myös Nintendo Switch -pelikonsoleille, joiden myötä myös Nintendo-pelaajat saavat nauttia haastavasta, mutta palkitsevasta skeittisimulaatiosta. Nintendo-version myötä pelin hallittavuutta on parannettu ja oppimiskynnystä madallettu. Pelikonsolin ohjaimia on hyödynnetty entistä paremmin hahmon ja skeittilaudan hallinnassa.

Peliä ovat olleet tekemässä skeittausta rakastavat pelaajat, jotka tietävät millaisia ominaisuuksia rullalautailua simuloivalta peliltä vaaditaan. Näin on päästy mahdollisimman lähelle autenttista ja yksityiskohtaista kokemusta rullalautailun parissa. Session: Skate Sim vie pelaajan Yhdysvaltoihin lajin kultakaudelle ja tutustuttaa pelaajat moniin suurkaupunkeihin. Pelissä nähdään tärkeitä kaupunkeja, kuten Washington D.C., New York ja San Francisco. Nämä ikoniset ympäristöt tulevatkin tutuksi skeittaajalle, kun rullalaudalla haastetaan toinen toistaan kiehtovammat paikat, joissa temppuja ylipäätään voi tehdä.

Viehätys ei jää vain kiinnostaviin paikkoihin, sillä kaiken keskiössä ovat itse skeittaaja ja rullalauta sekä erilaiset temput. Jotta nämä luonnistuisivat mahdollisimman aidosti, on lautailun fysiikka mallinnettu tarkasti. Peliohjaimen tattiohjaimilla ohjataan skeittaajan jalkoja, jonka ansiosta hallittavuus on tarkkaa ja monipuolista. Näin voidaan määrittää lautailijan tasapaino ja kehon asento, joka puolestaan vaikuttaa tehtäviin hyppyihin, laskeutumisiin ja liukuihin. Kehonhallinta onkin kaikki kaikessa sekä lautaa liikuttaessa että temppuja tehtäessä.

Peliin on mallinnettu kuusitoista veteraaniskeittaajaa, joiden ansiosta peli tuntuu osalta todellisuutta. Näistä jokaisella on oma skeittaustyylinsä, joka myös välittyy pelaajalle hahmoa ohjattaessa. Pelin omalla videoeditorilla voidaan luoda upeita videoleikkeitä, joita voidaan myös jakaa muille nähtäväksi. Pelin kamerassa on hauskoja työkaluja, kuten vaikkapa 90-lukulaisen tunnelman lisäävä kuvasuodin.

Pelissä on monipuoliset mahdollisuudet pelihahmon ja skeittilaudan räätälöintiin. Pelissä olevista haasteista voi tienata pelirahaa, joilla voi ostaa varusteita, vaatteita ja erilaisia koristeita. Näin jokainen voi tuunata pelihahmostaan ja skeittilaudastaan persoonallisen. Kokonaisuuden viimeistelevät tunnetut tuotemerkit, kuten Fallen, Zero, GrindKing, Thankyou, HIJINX Net, Antilanta, Roger Skate CO, No-Comply ja iDabble. Yhteensä skeittilaudan vaihdettavia osia löytyy runsaat 250 erilaista. Näitä ovat erilaiset renkaat, gripit ja muut vaihto-osat.
Session: Skate Sim on saatavana sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleille että PC-tietokoneille. Pelin Nintendo Switch -versio julkaistaan 16. maaliskuuta 2023. Pelin ikäraja on PEGI 12.

MI03