Pelinurkka

Huippusuosittu Rainbow Six -pelisarja laajenee älypuhelimille osittain suomalaisvoimin

Ubisoft julkisti osittain suomalaisen Ubisoft RedLynxin voimin tehtävän Tom Clancy’s Rainbow Six Mobile -toimintapelin, joka tulee ilmaispelinä iOS- ja Android-mobiililaitteille.Äärimmäisen suosittu Tom Clancy’s Rainbow Six -pelisarja tunnetaan taktisista toimintapeleistä, jotka ovat haalineet mukaansa kymmeniä miljoonia pelaajia. Pelisarjan historia ulottuu aina 1990-luvun lopulle saakka, jolloin julkaistiin pelisarjan ensimmäinen peli, Rainbow Six. Sittemmin pelisarjaa on kehitetty ja viety eteenpäin useallakin pelialustalla. Pelisarjan tunnetuin ja menestynein julkaisu on vuonna 2015 julkaistu Rainbow Six: Siege, jossa kilpaillaan maailmanmestaruustasolla rahapalkinnoin.


Rainbow Six Mobile tuo suositun pelimaailman nimensä mukaisesti mobiililaitteille eli iOS- ja Android-puhelimille ja -tablettilaitteille. Toimintapelin taktinen luonne on peruspelimuodossaan edeltäjälleen uskollinen. Pelin kaksi viiden hengen tiimiä jaetaan hyökkääjiin ja puolustajiin. Kummallakin puolella osallistujat koostuvat erilaisista huippusotilaista, joista jokaisella on omat erikoisvarusteensa ja aseensa.

Puolustajat tekevät kaikkensa suojatakseen kohdettaan. He voivat hahmojensa erikoiskykyjen ja varusteiden avulla vahvistaa puolustustaan muun muassa hyödyntämällä ansoja ja hidasteita. Mikäli puolustus pitää aikarajan loppumiseen saakka, puolustajat voittavat pelatun pelierän. Hyökkääjien rooli on käänteinen ja heillä apunaan on erilaisia tiedustelutyökaluja sekä välineitä ja aseita ansojen poistamiseen. Ennen pitkää joukkueet kohtaavat toisensa kiihkeätempoissa tulitaisteluissa, joten valmistelun ja tiedustelun lisäksi tarvitaan myös nopeita refleksejä, taktista hahmotuskykyä ja kykyä toimia osana tiimiä.

Rainbow Six -peleille ominaisesti pelihahmoja voi varustella eri tavoin. Lisäksi jokaisella sotilasoperaattorilla on omat erikoistaitonsa, panssarointinsa ja liikkumisnopeutensa. Rainbow Six Mobile sisältää myös Rainbow Six Siege -pelistä tuttuja ja ikonisia tapahtumapaikkoja, kuten Bank- ja Border-kentät. Lisäksi mukana on erilaisia pelaajien välisiä pelimuotoja, kuten Secure Area ja Bomb. Koska jokaisella pelaajahahmolla on kussakin pelikentässä vain yksi elämä, jokainen onnistuminen merkitsee paljon.

Ilmaispelinä julkaistava Rainbow Six Mobile on kehitetty ja optimoitu alusta alkaen mobiililaitteille. Tämä mahdollistaa helppokäyttöiset ja luontevat kontrollit sekä pelitavat liikkuvaan pelaamiseen.

Pelaajat voivat hakea mahdollisuutta osallistua Rainbow Six Mobilen testivaiheisiin täällä.

MI03