Ajankohtainen

Rakastettu Fazerin Sininen täyttää tänä vuonna 100 vuotta

Tänä vuonna juhlitaan rakastetun suomalaisen klassikkosuklaan 100-vuotista taivalta.Fazerin Sininen valmistetaan edelleen alkuperäistä reseptiä mukaillen Vantaan Fazerilassa. Juhlavuoden teemana ovat erilaiset kiltteyden teot.

Fazerin Sininen syntyy suomalaisesta maidosta ja vastuullisesta kaakaosta vuonna 1922 saatua reseptiä mukaillen. Vain tinkimätön laatu voi kantaa brändin läpi vuosisadan.

– Tuore maito antaa Fazerin Siniselle ainutlaatuisen makuprofiilin ja erottaa meidät useimmista muista maitosuklaista. Toinen salainen ainesosamme on henkilöstömme omistautuminen ja makuasiantuntijuus. Nämä taidot eivät ole kopioitavissa, toteaa Fazerin Makeisten tuotekehitysjohtaja Heli Anttila tiedotteessa.

Pieni pala suomalaissuutta

Fazerin Sinisen maku hurmaa niin Suomessa kuin maailmalla, ja klassikkosuklaata viedään jo kymmeniin maihin. Juhlavuosi on koko yhtiölle tärkeä merkkipaalu.

– Olemme ylpeitä matkastamme. Suuri osa suomalaisista muistaa Fazerin Sinisen jo lapsuudestaan ja arvostaa tuotetta. Kun suomalaiset liikkuvat maailmalla, he vievät usein lahjaksi Fazerin suklaata. Tuote on osa suomalaisuutta, jatkaa Anttila.

Juhlavuosi täynnä kiltteyden tekoja

Fazerin Sinisen resepti saatiin aikanaan lahjaksi ystävänpalveluksesta. Juhlavuosi on omistettu hyvän mielen jakamiselle, ja Fazerin Sinisen juhlapakkaus pitää sisällään pienen yllätyksen. Juhlahumu huipentuu syksyn 100 vuotta hyvää -kampanjaan.

– Haluamme muistuttaa suomalaisia siitä, kuinka helppoa pienten hyvien tekojen lisääminen arkeen on. Kutsumme kaikki kuluttajat mukaan kiltteyshaasteeseen, mutta tekeminen lähtee meistä fazerilaisista itsestämme. Ilman hyvää tahtoa toisille ei olisi olemassa juuri sitä Fazerin Sinistä, jonka me tunnemme, sanoo Fazerin suklaatuotteiden markkinointipäällikkö Linda Lukkarinen.

Myös Posti kunnioittaa juhlavuotta julkaisemalla Paula Salvianderin suunnitteleman upean postimerkin, jossa juuri avatun Fazerin Sinisen suklaapalat kurottuvat kauniisti merkistä ulospäin.

Tiesitkö tämän Fazerin Sinisestä?

  • Rakastettu maitosuklaa tehdään aidosta, tuoreesta maidosta – ei maitojauheesta
  • Fazerin Sininen väri on rekisteröity tavaramerkki, väri symboloi Karl Fazerille Suomen luontoa ja itsenäistä isänmaata
  • Fazerin Sininen on syntynyt ystävänpalveluksesta. Kiitoksena ystävällisestä elkeestä tuttava lahjoitti perheelle sveitsiläisen suklaan salaisen reseptin. Reseptissä konkretisoituu ajatus ”lahjasta, joka jatkaa antamista”, sillä vielä tänäkin päivänä suklaa valmistetaan reseptin mukaisesti. Huippusalaiseen reseptiin ei pääse käsiksi edes tehtaanjohtaja
  • Suomessa makuvarianteista suosituin on hasselpähkinä
  • Fazerin Sinistä viedään eniten Ruotsiin
  • Lähes joka neljäs vie suklaata tuliaiseksi ulkomaille, Fazerin suklaata vievistä vastaajista nimenomaan Fazerin Sininen -suklaata tuliaiseksi valitsee 76 prosenttia

AnaGonda