Viihde

Oman aikansa seksisymboli näyttelijätär Gina Lollobrigida on kuollut

Maailmankuulu näyttelijä ja oman aikansa seksisymboli Gina Lollobrigida on kuollut 95-vuotiaana.Italialaisnäyttelijätär Luigina ”Gina” Lollobrigida on menehtynyt 95-vuotiaana. Hän menehtyi roomalaisessa sairaalassa. Asiasta uutisoi muun muassa brittiläinen BBC.

Italialaisnäyttelijätär vietiin viime vuoden syyskuussa sairaalaan, kun hän oli murtanut reisiluunsa kaaduttuaan kotonaan. Hän oli joutunut kaatumisen vuoksi sairaalahoitoon myös neljä vuotta aiemmin. Tarkempaa tietoa hänen kuolinsyystä ei toistaiseksi ole.

Lollobrigida tunnetaan parhaiten 1950- ja 1960-luvun elokuva rooleistaan Afrikan aarre, Leipää, rakkautta ja unelmia ja Olkinainen, jolloin häntä kutsuttiin usein ”maailman kauneimmaksi naiseksi”.

Hän näytteli tuolloin mm. Humphrey Bogartin, Frank Sinatran, Rock Hudsonin ja Errol Flynnin kaltaisten sen aikaisten tunnettujen tähtien rinnalla.

Hänen näyttelijänuransa hiipuessa 1960-luvulla Gina Lollobrigida, lempinimeltään La Lollo, käänsi huomionsa valokuvaukseen ja politiikkaan.

Lollobrigidan viimeinen suuri elokuvansa oli vuonna 1972 David Nivenin rinnalla elokuvassa King, Queen, Knave, ja sen jälkeen hän esitti muutamia rooleja amerikkalaisissa televisiosarjoissa.

Italian kulttuuriministeri Gennaro Sangiuliano Lollobrigidaa sanomalla: ”Hyvästi valkokankaan diiva, yli puolen vuosisadan italialaisen elokuvahistorian päähenkilö. Hänen viehätyksensä pysyy ikuisena.”

Luigina Lollobrigida Italian Subiacossa syntyi 4. heinäkuuta 1927. Lollobrigidalla on yksi lapsi, poika, joka syntyi avioliitosta jugoslavialaisen tohtorin Miko Skoficin kanssa. Avioliitto kesti 22 vuotta vuosina 1949–1971. Hän on pikaluistelija Francesca Lollobrigidan isotäti.

Lepää rauhassa, Gina Lollobrigida!

AnaGonda