Musiikki

Vuoden suurin metalli-ilmiö DAMPF on täällä!

Ruotsalaisyhtye DAMPF julkaisi tänään debyyttisinglensä The Other Side ja musiikkivideon.Ruotsalaisyhtye DAMPF on julkaissut tänään perjantaina debyyttisinglensä The Other Side ja musiikkivideon. Samalla yhtye ilmoitti julkistavansa debyyttialbuminsa The Arrival, joka ilmestyy kesäkuun 3. päivänä.

DAMPF -yhtye on superkokoonpano hevimusiikin pioneereistä. Yhtyeen keulahahmo on A-Tron, jonka ura tunnetaan paremmin Martin ”E-Type” Erikson. Monta vuotta sitten Martinilla oli visio yhdistää metallin voima pop-melodioihin. Mutta vasta hiljattain, kun hän sai kirjoitustehtävän kirjoittaa kappaleet kolmelle albumille samassa hengessä, hän tajusi, että unelman aika oli koittanut.

Martin kokosi yhteen joukon samanhenkisiä muusikkoystäviään ja ryhtyi toteuttamaan tuota pitkäaikaista visiota musiikilliseen muotoon. Vihdoin kaikki on valmista ja DAMPF on saapunut.

Lisäämällä polttoainetta jo ennestään liekehtivään tulipesään, Martin kutsui The Other Side -albumia varten apuun kaksi hyvin erityistä ystävää.

– Meillä oli ilo saada mukaan vanha ystäväni ja maineikas basisti Fredrick Melander Bathorystä sekä uusi ystäväni, vertaansa vailla oleva soolokitaristi Tommy Johansson Sabatonista, Erikson ilmoittaa.

– Debyyttisinglemme The Other Side kertoo yhteydenpidosta ja keskustelusta niiden kanssa, jotka eivät enää ole elossa. Muinaisina aikoina kuolleisiin ja kuolleiden muistoon suhtauduttiin elävämmin. Heidät nähtiin luonnossa, taivaan pilvissä ja avotulen liekeissä. Kuolleet olivat poissa, mutta eivät ”poissa”. Jokainen on nähnyt aaveen, mutta kukaan ei ole joutunut sen lyömäksi. Ne vain näyttävät pelottavilta, ovat mielenkiintoisia ja yleensä ystävällisiä. Anna niiden tietää, että sinä uskot niihin. ”When you feel the other side – reach out. Let them know that you’re there”. Ja hienoa on, että tätä laulua voi laulaa molemmat osapuolet, Martin Erikson kertoo.

56-vuotias Erikson ei ollut julkaissut vuosikausiin mitään uutta.

– Olin kaivannut uuden musiikin tekemistä monien vuosien ajan. E-Typen uuden kappaleen täytyisi olla parempi kuin vanhojen biisieni, mutta sen tekeminen oli lopulta niin haastavaa, ettei niitä sitten kirjoitettu lainkaan. Mutta kun sain kirjeen Eye:lta, olin todella onnellinen ja ajattelin, että nyt voin luoda jotain, jota kukaan ei voi verrata mihinkään muuhun. Ei vanhaa eikä uutta, vaan yksinkertaisesti DAMPF. Olen kaivannut särökitaroita Back in the Loopin ja Free like a Flying Demonin jälkeen, ja nyt on sen aika. Tosin iloa varjostaa selittämätön sota Euroopassa. Se on hyvin surullista, mutta maailma tarvitsee uutta, voimaannuttavaa musiikkia.

DAMPF -keikat 2022

18.06. Rock in the City -Helsinki
07.07. Rock in the City -Oulu
08.07. Sauna Open Air -Tampere
14.07. Gefle Metal Festival -Gävle, Ruotsi
29.07. Rock in the City, Kerava

DAMPF-yhtyeen keikkoja ilmoitetaan myöhemmin.

Voit ennakkotilata DAMPF-yhtyeen debyyttialbumin täältä.

AnaGonda