Musiikki

Luukas Ojalta kolmannen albumin toinen single Sanomatta selvää: “Rakkaus on parasta ja kuuluu kaikille”

Luukas Oja -yhtye julkaisi tänään kolmannen albuminsa toisen singlekappaleen Sanomatta selvää sekä kevään keikat.Suomirockin riemastuttavimpiin yhtyeisiin lukeutuva Luukas Oja julkaisi tänään perjantaina 17. marraskuuta kolmannen albuminsa toisen singlekappaleen Sanomatta selvää sekä ensi kevään keikkakiertueen, joka käynnistyy maaliskuun puolivälin kohdilla Seinäjoelta ja päättyy huhtikuun lopulla Tampereen Klubiin. Yhtyeen keikkoja myy Alt Agency.

Luukas Oja -yhtye on tunnettu kantaanottavista teksteistään. Yhtye kertoo tiedotteen välityksellä seuraavista uudesta Sanomatta selvää -kappaleesta.

”Vielä ei olla pisteessä, jossa erimuotoiset ihmissuhteet olisi yhdenvertaisessa asemassa keskenään. En usko, että asiasta voi olla liikaa äänessä etenkään ennen kuin ennakkoluuloja saadaan karsittua ja tasa-arvo toteutuu. Tästä ajatuksesta syntyi Sanomatta selvää -kappale, jossa vierelle on löytynyt se kaikkein siistein tyyppi, jonka kanssa tahtoo jatkaa peloistaan tai muiden ajatuksista huolimatta. Ja rakkaushan on parasta ja kuuluu kaikille.”

Tulevan levyn ensimmäisen Koko kansa -singlekappaleen myötä Luukas Ojan laulajat Iita Ylönen ja Jesica Kräkin vierailivat MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa ja bändi soitti muun muassa loppumyydyn keikan Semifinalissa.

Muuten Luukas Ojan vuosi on kulunut pääosin lauluja kirjoittaessa ja studiossa. Yhtye on löytänyt uusia, aiempaakin parempia tekotapoja kolmannen levyn kohdalla.

– Tämän levyn teko on ollut tosi kivaa ja meidän bändillä on ollut erityisen hyvä meininki. Se kuuluu myös musassa! Viisikkoamme vahvistaa nyt useilta keikoiltakin tuttu Mathias Hermansson, joka on ollut ilo saada mukaan myös biisintekoon. Ollaan myös superiloisia, että ollaan saatu Väinö Karjalainen vääntelemään soundiruuveja ja vitsejä studiolle, Jesse Vainio miksaamaan ja Daniel Hagström masteroimaan, yhtye jatkaa.

Luukas Oja – Kevään keikat 2024

PE 15.03. Bar 15, SEINÄJOKI
LA 16.03. 45 Special, OULU
PE 22.03. On The Rocks, HELSINKI
LA 23.03. Kerubi, JOENSUU
PE 05.04. Dynamo, TURKU
LA 06.04. Kannusali, ESPOO
PE 19.04. Heinäveden yläkoulu, HEINÄVESI
LA 20.04. House Of Rock, KOUVOLA
PE 26.04. Klubi, TAMPERE

Felix Natalis