Musiikki

Legendaarisen ZZ Top -yhtyeen basisti Dusty Hill on kuollut

ZZ Top -yhtyeen basisti Dusty Hill on menehtynyt 72-vuotiaana Houstonissa kotonaan.
Legendaarisen amerikkalaisen bluesrock-yhtyeen ZZ Topin basisti Dusty Hill (oik. Joseph Michael Hill) on menehtynyt 72-vuotiaana. Suru-uutinen paljastui, kun yhtye tiedotti Hillin poismenosta keskiviikkona sosiaalisessa mediassa.

– Olemme surun murtamia tämänpäiväisestä uutisesta, että ystävämme Dusty Hill on kuollut nukkuessaan kotonaan Houstonissa, Teksasissa. Me ja ZZ Topin lukemattomat fanit ympäri maailmaa jäämme kaipaamaan sinun järkkymätöntä olemusta, hyvää luonnettasi ja sitkeää sitoutumistasi, yhtyekaverit Frank Beard, 72, ja Billy Gibbons, 71, kirjoittivat julkaistussa päivityksessä.

– Sinua ikävöidään suuresti, amigo.

Hillin kuolinsyytä ei toistaiseksi ole kerrottu julkisuuteen.

Hill ehti soittaa ZZ Topissa peräti 52 vuotta yhdessä Beardin ja Gibbonsin kanssa. Tänöä vuonna Hill joutui jättämään yhtyeen konsertteja väliin terveystilanteensa takia, mutta yhtyeen jäsenet uskoivat basistin palaavan tositoimiin. Hilliä on tuurannut yhtyeessä tänä vuonna kitarateknikko Elwood Francis, jolloin Hill kärsi harmittoman oloisesta lantiovaivasta.

Vuonna 1969 perustuttu bluesrock-yhtye ZZ Top on julkaissut uransa aikana 15 studioalbumia. Valtavista parroistaan ja aurinkolaseistaan tunnetun yhtyeen isoimpia hittejä ovat olleet La Grange, Sharp Dressed Man ja Gimme All Your Lovin’.

Yhtyeen viimeiseksi albumiksi Hillin kanssa jäi vuonna 2012 ilmestynyt La Futura.

Raimo Jalo