Musiikki

Lauri Tähkä Espoon Viinijuhliin − artistin ainoa kesän keikka Etelä-Suomessa

Suomen suosituimpiin lauluntekijöihin kuuluvan Lauri Tähkä saapuu Espoon Viinijuhlien ensi kesän kotimaiseksi pääesiintyjäksi.Espoon Viinijuhlat järjestetään tulevana kesänä 28.-29.7.2023 jo toista kertaa Haukilahden rannan satama-alueella. Suomen energisimpiin ja karismaattisimpiin live-esiintyjiin kuuluva Lauri Tähkä saapuu Espoon Viinijuhlien kotimaiseksi pääesiintyjäksi. Kyseessä on yksi Tähkän harvoista keikoista koko kesänä, ja samalla myös ainoa esiintyminen Etelä-Suomessa.

Espoon Viinijuhlien viime vuoden asiakaskyselyssä Lauri Tähkä nousi yhdeksi toivotuimmista artisteista, joten kyseessä on monien suomalaisten rakastama muusikko ja lauluntekijä. Useita Emma-palkintoja voittaneen artistin tunnetuimpiin hitteihin lukeutuvat mm. Aavikko, Palavaa vettä, Morsian, Jääkukkia ja Polte.

Kansainvälisenän pääesiintyjänä brittiduo Hurts

Espoon Viinijuhliin aiemmin kiinnitetty mm. maailmankuulu brittiduo Hurts, joka koostuu laulaja Theo Hutchcraftista sekä multi-instrumentalisti ja tuottaja Adam Andersonista. Hurtsin tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat mm. Calvin Harrisin kanssa tehty Under Control sekä megahitit Stay, Wonderful Life ja Somebody to Die For. Hurts saapuu tulevana kesänä Espoon lisäksi myös Kokkolan Viinijuhlien pääesiintyjäksi.

Laaja kattaus kotimaan kuunnelluimpia artisteja

Espoossa nähdään myös paljon toivottujen kotimaisten artistien keikkoja. Urbaania musiikkia tapahtumaan tuovat underground-rapin suunnannäyttäjä Gasellit sekä Suomen suosituimpiin rap-artisteihin lukeutuva Gettomasa. Haukilahden rannalla esiintyvät myös kaikkien aikojen menestyneimpiin kotimaisiin artisteihin kuuluva Behm sekä paluun keikkalavoille tekevä poptähti Anna Puu. Viinijuhlien lavalla nähdään myös Olavi Uusivirta, Scandinavian Music Group, Viivi, Arppa ja Ursus Factory.

− Kaikki esiintyjät on valikoitu festivaalin luonteeseen sopien sekä taiteellista kokonaisuutta tukien. Luvassa on vielä muutamia mielenkiintoisia artistijulkaisuja kevään aikana, kommentoi Espoon Viinijuhlien promoottori Tommi Mäki.

Espoon Viinijuhlat 28.-9.7.2023 -ohjelma

Hurts (UK)
Lauri Tähkä
Gasellit
Anna Puu
Olavi Uusivirta
Gettomasa
Scandinavian Music Group
Behm
Viivi
Ursus Factory
Arppa

Päiväkohtainen ohjelmisto ja lisää esiintyjiä julkaistaan kevään 2023 aikana.

Espoon Viinijuhlat 28.-9.7.2023 Early Bird -liput ovat myynnissä sunnuntaihin 19. helmikuuta kello 23:59 asti Liput.fi:ssä. Myös viime kesänä loppuunmyytyjä Freixenet VIP- ja Freixenet Deluxe VIP -lippuja on mukana kampanjassa. Viinijuhlien ikäraja on 18 vuotta.

Raimo Jalo