Viihde

Marko Jantunen -elokuva Laitapuolen hyökkääjä sai trailerin

Solar Filmsin tuottama Laitapuolen hyökkääjä -elokuva tulee teattereihin 26. elokuuta.Aleksi Mäkelän ohjaama Laitapuolen hyökkääjä -elokuva kertoo suomalaisesta jääkiekkolegenda Marko Jantusesta, joka menetti lähes kaiken päihteille.

Marko Jantusen roolissa nähdään Severi Saarinen. Muissa päärooleissa näyttelevät Katariina Havukainen (Kati), Jorma Tommila (Pomo) ja Tommi Eronen (Timo).

Elokuva alkaa Lahdesta vuonna 2015 hetkestä, jolloin koditon Jantunen on ajautunut elämänsä syvimpään ahdinkoon. Velkojat tulevat perimään huumerahoja ja Jantuselle annetaan vuorokausi aikaa maksaa velkansa. Tarinan pohjana on Marko Lempisen Jantusesta kirjoittama, vuonna 2015 ilmestynyt kirja Läpi Helvetin (Otava).

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Mikko Kouki sekä Petja Lähde. Elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin, ja sen levittää Nordisk Film.

Vaikeudet selvittänyt Marko “Jarna” Jantunen keskittyy tätä nykyä laaja-alaiseen päihdetyöhön mm. nuorison keskuudessa. Hänen Läpi helvetin -luennoillaan on ollut jo yli 100 000 kuulijaa. Jantunen on ollut myös aktiivisesti mukana elokuvan teossa.

Elokuvan pääyhteistyökumppaneista on myös Jääkiekon SM-liiga Oy.

– Jantunen on tietysti kiekkoilija, mutta ennen kaikkea ihminen, joka on tehnyt paljon arvokasta työtä päihdetyön saralla nuorison keskuudessa. On hienoa, että hänen tarinansa kerrotaan nyt vielä laajemmin isolle yleisölle. Meille on tärkeää olla tukemassa tämän viestin leviämistä, kommentoi Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi yhteistyön taustoista.

Elokuva kuvatiin pääkaupunkiseudulla ja Lahdessa 2.-22. joulukuuta 2021 sekä 11.-21. tammikuuta 2022. Laitapuolen hyökkääjä saapuu elokuvateattereihin perjantaina 26. elokuuta 2022.

Katso Laitapuolen hyökkääjä -traileri tästä, jos ei traileri näy jutun alareunassa.

AnaGonda