Viihde

Kauhufestivaali palaa vuoden tauon jälkeen Linnanmäelle – uutena kohteena karmiva kauhumotelli

Kauhufestivaali iik!week järjestetään syyskuussa Linnanmäellä nyt jo viidennen kerran.

Kuva: Linnanmäki


Linnanmäen Huvipuiston viikonloput 10.–12., 17.–19. ja 24.–26. syyskuuta täyttyvät kauhutunnelmalla. Tuolloin huvipuistossa järjestetään kauhufestivaali iik!week, jonka myötä luvassa on selkäpiitä karmivaa tunnelmaa kauhun ystäville.

Tänä vuonna tapahtuman suositusikä on vähintään 12 vuotta. Sen myötä kaikki lastenlaitteet ja pienten lasten ilmaislaitteet eivät ole käytössä kauhufestivaalin aikana.

Tuttujen yli 12-vuotiaille suunnattujen huvilaitteiden lisäksi kauhufestivaalilla pääsee kokemaan neljä karmivaa kauhukohdetta. Tämän kauden uutuus on Motelli, joka sijaitsee huvipuiston keskellä olevan vesitornin sisällä.

– Tarina kertoo, että Motelliin on vuosien aikana kirjautunut paljon asukkaita, mutta yksikään heistä ei ole kirjautunut ulos. Huvittelijoiden astuessa sisään hotellin henkilökunta takaa varmasti ikimuistoisen vierailun, kertoo Linnanmäen ohjelmatuottaja Sari Hakolampi.

Linnanmäen alueella liikkuu myös iso määrä erilaisia kauhistuttavia hahmoja säikyttämässä asiakkaita. Sen lisäksi iltaisin kuullaan monenlaisia musiikkiesityksiä, kun lavalle nousevat mm. Reckless Love, Mouhous ja The 69 Eyes.

– Jotta kauhufestivaali voidaan järjestää terveysturvallisesti, rajataan iik!week-tapahtuman kävijämäärä noin puoleen normaalista yhtäaikaisesta kävijämäärästä. Kaikilla asiakkailla tulee olla ennakkovaraus sekä lipputuote, kertoo Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

– Lisäksi edellytämme, että kaikki asiakkaat käyttävät kasvosuojaimia, joilla varmistetaan, että zombit ja muut hirviöt pysyvät turvaetäisyydellä, Adlivankin kertoo pilke silmäkulmassa.

Lippuja tapahtumaan voi varata Linnanmäen verkkokaupan kautta. Jos jokin tapahtumailloista on loppuunmyyty, vapautetaan illan aikana lisää lippuja myyntiin heti kun paikkoja vapautuu.

AnaGonda