Viihde

Frendit-tähti Matthew Perryn kuolinsyy selvisi

Päihdeongelmien kanssa pitkään kamppaillut näyttelijä kuoli kotonaan lokakuussa.Yhdysvaltalaisnäyttelijä Matthew Perry kuoli ketamiinin akuutteihin vaikutuksiin, kertoo kuolinsyyntutkijan toimisto.

Ketamiinia käytetään pääasiassa terveydenhuollossa nukutusaineena, mutta lääkettä käytetään laittomasti myös päihtymistarkoituksessa.

Los Angelesin piirikunnan kuolinsyyntutkijan lausunnon mukaan muita kuolemaan vaikuttaneita tekijöitä olivat hukkuminen, sepelvaltimotauti ja lääkeaine buprenorfiini, jota käytetään opioidiriippuvuuden korvaushoidossa.

Kuolinsyyntutkijan mukaan kuolema oli tapaturma.

Suositusta Frendit-televisiosarjasta 1990-luvulla kuuluisuuteen noussut Perry löydettiin porealtaastaan lokakuun 28. päivänä. Näyttelijä ei reagoinut ärsykkeisiin, ja hänet todettiin sittemmin kuolleeksi viranomaisten toimesta.

Sarkastisesta huumoristaan tunnettua Chandler Bingiä Frendeissä näytellyt Perry oli kuollessaan vasta 54-vuotias.

Käytti miljoonia vieroitushoitoihin

Perry julkaisi viime vuonna omaelämäkerran Frendit, rakkaudet ja iso kamala juttu, joka ilmestyi suomeksi vain joitain päiviä ennen näyttelijän kuolemaa. Kirjassa hän kertoo vuosikymmeniä jatkuneesta päihdeongelmastaan, joka aiheutti hänelle vakavia terveysongelmia viime vuosina. Vuonna 2018 näyttelijän paksusuoli puhkesi, ja hän oli useita kuukausia sairaalahoidossa.

Kirjan mukaan Perry käytti vuosien varrella miljoonia dollareita erilaisiin vieroitushoitoihin.

Perry haudattiin 3. marraskuuta Los Angelesissa. Hautajaisiin osallistuivat perheenjäsenten lisäksi ainakin muut Frendit-sarjan päänäyttelijät eli Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc ja Lisa Kudrow.

AnaGonda