Tokion paralympialaiset 2021

Pia Reitti ja Henry Manni kantavat Suomen lippua Tokion paralympia-avajaisissa

Pia Reitti on kunniatehtävässä Suomen lipun kantajana ensimmäistä kertaa, Henry Manni taas jatkaa siitä, mihin Rion kesäkisojen päättäjäisissä jäi.

Kuvassa vasemmalta: Henry Manni saa yhdessä Pia Reitin kanssa kunniatehtävän olla Suomen lipun kantajia paralympia-avajaisissa.

Ratsastaja Pia Reitti ja ratakelaaja Henry Manni toimivat Suomen lipunkantajina Tokion kesäparalympialaisten avajaisissa. Avajaiset järjestetään tiistaina 24. elokuuta Tokion olympiastadionilla.

Manni kantoi viisi vuotta sitten Suomen lippua Rion kesäparalympialaisten päättäjäisissä ja jatkaa nyt siis Tokiossa siitä, mihin edellisissä paralympiakisoissa jäi.

– Odotan mielenkiinnolla avajaisia ja hetkeä johdattaa joukkue stadionille. Joukkueessa on hyvä henki, ja on mahtava olla osa sitä, Manni hehkutti.

Järjestyksessään 16:nnet kesäparalympialaiset kokoavat yhteen maailman parhaat paraurheilijat 162 eri maasta. Tokiossa kilpaillaan 22 eri lajissa ja paraurheilijoita on yhteensä noin 4  500. Suomen joukkueessa on 16 urheilijaa, jotka kilpailevat seitsemässä eri lajissa.

Tokion kesäparalympialaiset kilpaillaan 24. elokuuta.-5.syyskuuta.

Vixi