U20 MM-kisat 2022

Antti Pennanen valmentaa Nuoria Leijonia elokuun MM-kisoissa

Nuorten Leijonien päävalmentajatilanne oli auki, kun Pennasen sopimus loppui ja Kari Jalonen vaihtoi maisemaa.Nuorten Leijonien päävalmentajana viimeiset kaksi kautta toiminut Antti Pennanen valmentaa alle 20-vuotiaita myös elokuussa pelattavissa MM-kisoissa.

Antti Pennasen sopimus Nuorten Leijonien peräsimessä päättyi 1. toukokuuta. Seuraajaksi marraskuussa nimetty Kari Jalonen siirtyi kuitenkin maaliskuussa Tshekin miesten maajoukkueen päävalmentajaksi ja siksi Pennasen kanssa on nyt sovittu jatkosta, joka kattaa elokuun kisatapahtuman ja sitä edeltävän leirityksen.

– Pennanen oli meille tässä tilanteessa ehdoton ykkösvalinta MM-kisoihin. Hän tuntee ikäluokan pelaajat ja pääsee näin jatkamaan loppuun kesken jääneen projektin, nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen kertoo.

– Kisojen jälkeen aloittavan päävalmentajan julkistamme heti, kun voimme asiasta kertoa.

Vuoden 2022 MM-kisat Edmontonissa ja Red Deerissä keskeytettiin kolmen pelipäivän jälkeen koronan vuoksi, Suomella oli keskeytyshetkellä pelattuna kaksi ottelua.

IIHF:n päätti talvella, että turnaus pelataan uudelleen elokuussa, pelipäivät ovat 9.–20. elokuuta 2022. Pelipaikkana on Rogers Place Edmontonissa, koko turnaus pelataan yhdessä hallissa.

Turnaus alkaa alusta, eli vuodenvaihteessa pelattujen otteluiden tuloksia ei huomioida.

Vixi