MM-kisat 2023

Leijonat kohtaa Unkarin – tässä Suomen kentälliset Unkarin kaatoon

Leijonat kohtaa tänään perjantaina MM-kisojen viidennessä ottelussaan Unkarin jo kello 16:20.Leijonien pelit jatkuvat tänään perjantaina 19. toukokuuta jo kello 16:20, kun vastaan asettuu Unkari. Tasoero on aivan mieletön joukkueiden välillä, joten Leijonien pitäisi pystyä painamaan taululle todelliset murskalukemat. Pelissä on kuitenkin ollut kisojen alkuvaiheessa tekemistä, joten mitenkään takki auki Leijonat ei voi lähteä päiväpeliin.

Unkari nousi täksi kaudeksi pääsarjaan, joten joukkue taistelee tiukasti sarjapaikastaan. Ainakin alku on ollut ihan lupaava, koska Ranska kaatui jatkoajan jälkeen numeroin 3-2. Loppujen lopuksi kaikki ratkeaa kuitenkin Itävalta-ottelussa, joten maa on varmasti lukinnut sen tiukasti kalenteriinsa.

Suomelta seurantaan kannattaa ottaa NHL-miesten tehot, koska nyt olisi korkea aika saada jo ketsuppipulloa auki.

Leijonamiehistöltä odotetaan edelleen tehoja ja kaivataan ratkaisuosastolta ja etenkin NHL-tähti Mikko Rantaselta. Rantanen ei ole flopannut, mutta ei kuitenkaan ole onnistunut tekemään samalaista tuhoa kuin NHL:ssä tällä kaudella. Leijonien maalilla aloittaa Jussi Olkinuora ja varamaalivahtina Christian Heljanko.

Kahdessa hyökkäysketjussa on muutoksia. Antti Suomela ja Waltteri Merelä liittyvät pelaavaan kokoonpanoon, Suomela kakkosketjuun ja Merelä neloseen. Suomelalle ottelu on turnauksen toinen, Merelä pelaa ensimmäisen pelinsä.

Ykkös- ja kolmosketjut ovat tutuissa koostumuksissaan. Myös puolustajaparit jatkavat ilman muutoksia.

Leijonien kokoonpano Unkaria vastaan

70 Teemu Hartikainen – 65 Sakari Manninen – 96 Mikko Rantanen
4 Mikko Lehtonen – 55 Atte Ohtamaa

84 Kaapo Kakko – 74 Antti Suomela – 10 Joel Armia
3 Olli Määttä – 50 Miika Koivisto

82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 42 Kasperi Kapanen
52 Mikael Seppälä – 2 Ville Pokka

19 Waltteri Merelä – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila
6 Niklas Friman – 23 Nikolas Matinpalo

Maalivahdit:
45 Jussi Olkinuora
(30 Christian Heljanko)Ottelun tilastoseuranta täältä.

Unkari–Suomi alkaa Tampereella Nokia Arenalla kello 16:20. Ottelua voi seurata suorana MTV3-kanavalta tai C More -palveluksessa alkaen kello 16:00.

Vixi