MM-kisat 2022

Ensi kevään MM-kisojen lohkot julkistettiin – Leijonat kohtaa Tampereella Ruotsin

IIHF vahvisti myöhään eilen sunnuntai-iltana lohkojaon vuoden 2022 Miesten MM-kisoihin.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF julkisti Latvian päättyneiden MM-kisojen jälkeen maailmanrankinginsa ja lohkojaon Suomessa pelattaviin ensi vuoden miesten MM-kisoihin. Leijonat pelaa Tampereella kisojen B-lohkossa, ja lohkoon päätyi kiekkokannattajien iloksi myös länsinaapuri Ruotsi.

Suomen ja Ruotsin lohkokohtaamiset ovat olleet viime vuosina harvinaisia. Maat kohtasivat lohko-ottelussa edellisen kerran vuoden 2007 Venäjän kisojen jatkolohkossa.

Hopeamitalinsa myötä rankingissa toiseksi noussut Suomi kohtaa lohkossa myös Yhdysvallat, Tshekin, Latvian, Norjan, Valko-Venäjän ja Britannian.

Maailmanmestaruuden pokannut Kanada piti rankingin kärkipaikan ja tähdittää kisojen A-lohkoa yhdessä Venäjän kanssa. Mukana Helsingissä pelattavassa lohkossa ovat myös Saksa, Sveitsi, Slovakia, Tanska, Kazakstan ja Italia.

Ensi vuoden MM-kisat järjestetään 13.–29. toukokuuta. Ottelupaikkoina toimivat Tampereen uusi areena ja Helsingin areena.

IIHF:n päivitetyssä rankingissa Venäjä on kolmantena. MM-pronssiottelussa kohdanneet Yhdysvallat ja Saksa nousivat kumpikin kaksi pykälää sijoille neljä ja viisi. Tshekki on kuudes, MM-fiaskon myötä kolme sijaa pudonnut Ruotsi seitsemäs ja Sveitsi kahdeksas.

Kuva: iihf.com

Vixi