MM-kisat 2021

Leijonat hävisi MM-finaalin Kanadalle jatkoerässä 3-2

Leijonat ja Kanadan välinen MM-finaali päättyi jatkoerässä Kanadan 3–2-voittoon.

Kanada voitti tänään sunnuntaina 6. kesäkuuta jääkiekon MM-kisojen finaalissa Suomen jääkiekkomaajoukkueen Leijonat ensimmäisen jatkoerän aikana lukemin 3-2. Voittomaalin teki Nick Paul, kun jatkoerää oli pelattu ainoastaan kuusi ja puoli minuuttia.

Leijonien keskushyökkääjä Mikael Ruohomaa iski ottelun avausmaalin vajaan yhdeksän minuutin kohdalla. Ruohomaa kaapi Oliwer Kasken viivalaukauksen jälkeen kiekon maaliin makuuasennosta. Maali syntyi juuri, kun Kanadan Nick Paulin jäähy oli päättynyt.

Kanada otti avauserässä kolme kahden minuutin rangaistusta, mutta avausmaalia lukuun ottamatta Leijonien ylivoima oli erittäin vaisua, ja Kanada pääsi jo pariin varalliseen alivoimahyökkäykseen.

Toisen erän alussa Leijonat otti kaksi jäähyä peräkkäin, ja jälkimäisen aikana Kanada rokotti. Maxime Comtois laukoi tasoituksen Atte Ohtamaan istuessa kyseenlaista jäähyä. Leijonien puolustaja sai jäähyn tilanteesta, jossa kanadalaispelaajat näyttivät kompuroivan toisiinsa.

Erän lopulla Kanada ehti juhlia johto-osumaa, mutta Adam Henriquen maali hylättiin Jukka Jalosen haaston jälkeen paitsiona.

Kolmatta erää oli liki pelattu viisi ja puoli minuuttia, kun Suomen puolustaja Petteri Lindbohm iski tarkalla rannelaukauksella Leijonat johtoon.

Kanada tasoitti kuitenkin ylivoimalla seitsemän ja puoli minuuttia ennen ottelun päättymistä – tällä kertaa Henriquen maalin edestä iskemä maali jäi voimaan.

Ottelunvoittomaali nähtiin ensimmäisessä jatkoerässä kuuden puolen minuutin kohdalla, kun kanadalaispelaaja Nick Paul iski voittomaalin.

Suomi – Kanada 2-3 (1-0, 0-1, 1-1, 0-1) JE
08:57 1-0 Mikael Ruohomaa (Oliwer Kaski)
24:30 1-1 Maxime Comtois (Connor Brown, Sean Walker) YV
36:01 Valmentajan haasto, FIN (paitsiotilanne puolustuspääty) HYVÄKSYTTY
45:27 2-1 Petteri Lindbohm (Kim Nousiainen, Mikael Ruohomaa)
52:37 2-2 Adam Henrique (Maxime Comtois, Connor Brown) YV
66:26 2-3 Nick Paul (Connor Brown)

Rangaistukset
Suomi 3 x 2 min
Kanada 5 x 2 min + 10 min Justin Danforth + 10 min Sean Walker

Maalivahdit
Jussi Olkinuora, FIN 8+6+6+3= 23
Darcy Kuemper, CAN 7+9+10+3= 29

Erotuomarit: Martin Frano (CZE), Yevgeni Romasko (RUS)
Linjatuomarit: Gleb Lazarev (RUS), Nikita Shalagin (RUS)

Katso tarkemmat tilastotapahtumat TÄÄLTÄ

Kuva: iihf.com

AnaGonda