Jääkiekko

Tampereen uuden areenan nimi vaihtuu -Kohuyhtiö Uros sai lähtöpassit

Talousepäselvyyksien takia kohuotsikoissa ollut Uros Oy ei jatka Tampereen asemalle valmistuvan uuden areenan nimisponsorina.

Jääkiekon 2022 MM-kisojen päänäyttämö tulee sijaitsemaan Tampereen rautatieaseman yläpuolella.
Kuva SRV/ Studio Daniel Libeskind

KOY Tampereen Monitoimiareenan hallitus on päättänyt irtisanoa areenan nimisopimuksen Uros Oy:n kanssa. Päätöksen myötä areena jatkaa toimintaansa aiemmalla nimellään Tampereen Kannen areena.

– Uros Oy:n saama julkisuus on liitetty vahvasti ja negatiivisesti myös areenaan. Lisäksi nimikumppanin taloudellisesta asemasta julki tulleet tiedot ovat aiheuttaneet vakavan epäilyn siitä, onko yhtiöllä kykyä vastata nimisopimuksen mukaisista velvoitteistaan jatkossa. Näiden syiden vuoksi areenayhtiö ei näe mahdollisuuksia yhteistyön jatkamiselle, joten tässä tilanteessa päätös on nähdäksemme ainoa oikea, kommentoi areenayhtiön toimitusjohtaja Marko Hurme tiedotteessa.

Näkyvyydestään huolimatta nimisopimus on areenayhtiölle yksi yhteistyösopimus muiden joukossa, eikä aiemman sopimuksen päättymisellä ole vaikutusta areenan valmistumiseen, avaamiseen eikä toimintaan.

Julkisen keskustelun myötä areenayhtiö on saanut yhteydenottoja nimikumppanuudesta kiinnostuneilta tahoilta.

– Keskusteluja on käynnissä, emmekä tässä vaiheessa voi kommentoida aihetta enempää. Areena avautuu joka tapauksessa ajallaan, Hurme sanoo tiedotteessa.

Nimisopimuksen päättymisen myötä areenan nimi muuttuu, mutta tekeminen jatkuu. Areenan viimeiset viimeistelyt ja avajaisvalmistelut edistyvät aikataulussa, eikä muutos vaikuta areenan asiakkaiden tai muiden kumppaneiden toimintaan. Tapahtumien järjestelyt jatkuvat normaalisti, ja esimerkiksi aiemmin myydyt liput käyvät sellaisenaan. Areenan ensimmäiset tapahtumat ovat 3. ja 4. joulukuuta järjestettävät SM-liigan paikallisottelut, ja avajaisia päästään viettämään 15. joulukuuta.

– Uusi areena tarjoaa jopa 15 000 katsojapaikan verran ykkösluokan palveluita ja elämyksiä kaupungin ydinkeskustassa. Vaikka aiempi yhteistyö ei toteutunutkaan suunnitelmien mukaan, meille tärkeintä on, että tamperelaiset saavat areenansa suunnitellusti ja aikataulussa. Tampereen Kannen areena tarjoaa ennennäkemättömät mahdollisuudet järjestää niin kotimaisia kuin kansainvälisiä huipputapahtumia, ja odotamme avajaisia innolla, Hurme kertoo tiedotteessa.

Uuden areenan pääyhteistyökumppaniksi ja nimisponsoriksi valittiin keväällä 2020 oululainen Uros-yhtiö. Areenan nimi herätti tuolloin paljon keskustelua ja muun muassa Tampereen vihreä valtuustoryhmä ilmoitti, ettei se hyväksy nimeä.

Ensi toukokuussa Tampereen areena toimii jääkiekon MM-kisojen ykkösareenana. Suomi pelaa Tampereen areenalla kaikki alkusarjan ottelunsa sekä mahdolliset pudotuspeliottelunsa. Kaikki välierä- ja mitaliottelut pelataan MM-kisoissa Tampereella.

AnaGonda