Jääkiekko

SaiPa värväsi maalilleen Jere Huhtamaan TUTO Hockeysta – Antti Ore SaiPan maalivahtivalmentajaksi

SaiPa on solminut 1+1 vuoden sopimuksen TUTO Hockeyssa viime kaudella pelanneen maalivahdin kanssa. SaiPassa muutoksia myös valmennukseen: Antti Ore edustusjoukkueen maalivahtivalmentajaksi.Päättyneellä kaudella TUTO Hockeyssa kiekkoja torjunut helsinkiläislähtöinen maalivahti Jere Huhtamaa, 22, torjuu kiekkoja ensi kaudella SaiPan riveissä. SaiPan ja Huhtamaa solmivat yksivuotisen sopimuksen.

Huhtamaa torjui ensimmäistä kautta Mestiksessä TUTO Hockeyn riveissä runkosarjan 42 ottelussa ja tilastoihin merkittiin torjuntaprosentiksi 91,7 ja päästettyjen maalien keskiarvoksi 2,38. Hän saapui Turkuun NCAA:sta Merrimack Collegen joukkueesta.

− Jere pelasi erinomaisen kauden TUTO Hockeyssa Mestistä. SaiPa saa eteenpäin pyrkivän ja samalla teknisesti valmiin maalivahdin, joka vahvistaa meidän maalivahtiosastoamme luontevasti, kommentoi SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen seuran tiedotteessa.

Antti Ore SaiPan maalivahtivalmentajaksi

SaiPan maalivahtivalmennukseen tulee muutos, kun Janne Valtonen siirtyy edustusjoukkueesta U20-joukkueen maalivahtivalmentajaksi. Edustusjoukkueen valmennukseen nousee viime kaudella sekä SaiPan U20-joukkueessa että Saksan DEL2 sarjan Kasselissa valmentanut 42-vuotias Antti Ore.

Ore on SaiPan kasvatti, joka puki ensimmäisen kerran Liiga-peliin jo 19-vuotiaana. Pitkän kierroksen jälkeen Mestiksessä, Suomi-sarjassa, Ruotsissa ja Norjassa hän nousi vielä Liiga-maalivahdiksi 32-vuotiaana pelaten Bluesissa, KalPassa ja HIFK:ssa. Pelaajauransa hän päätti Saksan Löwen Frankfurtissa.

– Olin jo peliuralla analyyttinen ja halusin tietää miksi mitäkin harjoitellaan. Pikkuhiljaa tuli mieleen idea, että tässä voisi valmennusuraakin kehitellä. Aloittelin PEPOn miehissä ja nyt on kuudes kausi menossa, kommentoi Ore innoissaan liittyvänsä huipputiimiin seuran verkkosivuilla.

Vixi