Jääkiekko

Ruotsalaispuolustaja Viktor Persson Pelicansiin

Lahden Pelicans on solminut yksivuotisen sopimuksen ruotsalaispuolustaja Viktor Persson kanssa.20-vuotias ruotsalaispuolustaja Viktor Persson siirtyy Pelicansiin Kanadan juniorisarja WHL:stä. Persson kiekkoili viime kaudella WHL:n runkosarjassa Kamloops Blazerin riveissä 65 ottelua tehoin 4+25=29. Pudotuspeleissä hän kirjasi 17 otteluun vain neljä syöttöpistettä.

Persson on Vancouver Canucksin seitsemännen kierroksen NHL-varaus kesältä 2020. Ennen Kanadaan siirtymistä Persson pelasi Ruotsissa Brynäs IF:n juniorijoukkueissa. Puolustaja teki SHL-debyyttinsä kaudella 2020–21, kun hän pääsi pelaamaan neljässä Brynäsin edustusjoukkueen ottelussa.

– Kyseessä on hyvin mielenkiintoinen nuori pelaaja. Persson on isokokoinen ja erittäin hyvin liikkuva, hyökkäyspelillisesti taitava pelaaja. Persson tulee Lahteen ottamaan askelta kohti hänen NHL-unelmaansa. Mielenkiinnolla odotetaan, mitä hän pystyy tuomaan Liigaan, sanoo Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä seuran tiedotteessa.

Persson on kolmas kesän aikana Pelicansiin saapunut ruotsalaispelaaja. Aiemmin joukkueeseen ovat liittyneet puolustaja Peter Andersson ja hyökkääjä Lars Bryggman.

Vixi