Jääkiekko

Pietarin SKA vahvisti: Leo Komarov ja Mikko Lehtonen jättävät venäläisseuran

KHL-seura Pietarin SKA on vahvistanut, etteivät Mikko Lehtonen ja Leo Komarov jatka joukkueen riveissä.

Leo Komarovin ja Mikko Lehtosen pelaajasopimukset ova purettu Pietarin SKA:ssa.

Jääkiekon KHL:ssä pelaavan Pietarin SKA:n suomalaispelaajat Leo Komarov ja Mikko Lehtonen eivät jatka seurassa. Asia käy ilmi SKA:n nykyisen päävalmentajan ja seuran rahoittajiin kuuluvan Roman Rotenbergin Allhockey.ru-sivustolle antamasta haastattelusta.

Rotenberg ehdottaa ulkomaalaispelaajien määrän vähentämistä KHL:ssä.

– Kuka tarvitsee ruotsalaisia ja suomalaisia, jotka lähtevät kesken pudotuspelien? Kiitos heille, jotka jäivät, mutta jääminen on yksi asia ja kaikkensa antaminen pelissä eri juttu, Rotenberg lateli ja sanoi, että SKA:lla on vain yksi voimassa oleva sopimus ulkomaalaispelaajan kanssa.

Kyseessä on Rotenbergin mukaan ruotsalainen Oscar Fantenberg, mikä tarkoittaisi, etteivät Komarov ja Lehtonen jatka seurassa. Komarovin sopimuksen oli määrä olla voimassa ensi kauden loppuun ja Lehtosen kevääseen 2025.

Lehtosen ja Komarovin Venäjällä pelaaminen on herättänyt runsaasti keskustelua sen jälkeen, kun Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainassa. Lehtonen on valittu Leijonien MM-leiriryhmään.

– Olemme käyneet hänen kanssaan keskustelut ja tiedämme faktat. Näiden pohjalta toivotamme Lehtosen lämpimästi tervetulleeksi Leijonien matkaan, maajoukkueen GM Jere Lehtinen sanoi viime viikolla tiedotteessa.

Vixi