Jääkiekko

Nuoriyökkääjä Joona Kumpula jatkaa Pelicansissa

Pelicansin nuori hyökkääjä on solminut Pelicansin kanssa vuoden jatkosopimuksen.Liigaseura Lahden Pelicans tiedotti eilen sunnuntaina verkkosivuillaan solmineensa yksivuotisen jatkosopimuksen Helsingin Jokereiden kasvatin Joona Kumpulan kanssa.

21-vuotias Kumpula siirtyi Lahden Pelicansin U20-joukkueeseen kaudelle 2023–2024 Helsingin Jokereista. Edellisellä kaudella Kumpula osoitti hyökkäys- ja sentteripelinsä potentiaalin ja tehtaili 45 ottelussa tehopisteet 25+38=63.

– Joona otti kuluneen kauden aikana isoja kehitysaskeleita kohti ammattilaisuutta. Hän oli U20-joukkueen johtavia pelaajia näyttäen esimerkkiä päivittäisestä tekemisestä niin jäällä, kuin jään ulkopuolellakin. Isokoinen ja kokonaisvaltainen hyökkääjä, joka kantoi suurta vastuuta niin tasakentällisin, kuin erikoitilanteissa. Joona osoitti viime kaudella pystyvänsä olemaan myös erittäin tehokas hyökkäyssuuntaan. Nyt seuraava askel kilpailla pelipaikasta Liiga-joukkueen mukana, kommentoi U20-joukkueen päävalmentaja Teemu Leppänen lahtelaisseuran verkkosivuilla.

Joona Kumpula

keskushyökkääjä
• Syntymäaika ja -paikka: 26. toukokuuta 2003, Helsinki
• Pituus ja paino: 191 cm / 87 kg
• Kätisyys: Left
• Sopimus: 2024–2025 Pelicans

Vixi