Jääkiekko

Nikita Pivtsakin KalPan puolustukseen loppukauden kattavalla sopimuksella

KalPa on solminut loppukauden kattavan sopimuksen venäläispuolustaja Nikita Pivtsakinin kanssa.30-vuotias venäläispuolustaja Nikita Pivtsak on solminut loppukauden kattavan sopimuksen KalPan kanssa. Pivtsaki on kiekkoilut KHL:ssä 500 ottelua. Hän pelas alkukauden KHL:ssä Amur Khabarovskin riveissä 30 ottelua tehopistein 1+1=2.

Venäläinen on Avangard Omskin kasvatti ja KHL-debyyttinsä kokenut pelaaja teki kyseisessä seurassa kaudella 2008-09. Pivtsakin on pelannut urallaan kaikki kaudet KHL:ää debyytistä aina tähän päivään saakka.

Yhteensä 14 KHL-kauden aikana puolustaja on pelannut 495 runkosarjaottelua ja 90 playoffs-ottelua. Nämä ottelut Pivtsakin pelasi viidessä eri seurassa. Pivtsakin on pelannut maajoukkueurallaan kuusi EHT-ottelua ja voittanut MM-kultaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa 2011. Aikaisemmin tällä viikolla KalPa hankki puolustukseensa myös 21-vuotiaan Tom Grönblomin.

– Alkuviikosta selvisi, että Jesper Mattila ja Kim Nousiainen ovat pidempään sivussa, joten tarvitsimme lisävahvistusta puolustusosastoomme. Olemme erittäin iloisia, että saimme Nikitan meille ja hän pääsee jo ensi viikolla pelaamaan KalPa-paidassa, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo.

– Pivtsakin tuo puolustukseemme lisää jämäkkyyttä pitkän KHL-kokemuksensa myötä. Odotamme, että hän tuo mukanaan myös johtajuutta ja rauhallisuutta puolustuspään pelaamiseen. Nikita on valmis pelaamaan heti, kun hän saapuu Kuopioon.

KalPa tiedotti eilen lauantaina, että Pivtsakin liittyy maanantaina joukkueen vahvuuteen.

AnaGonda