Jääkiekko

Mäenpää ja Kapanen jatkavat KalPa-paidassa kevääseen 2024!

KalPa on solminut jatkosopimusta hyökkääjien Juuso Mäenpää ja Konsta Kapasen kanssa.KalPan tulevan kauden joukkueen hyökkäysosasto rakentuu hyvää vauhtia ja uusimpien hyökkääjien jatkosopimusten myötä sekä Juuso Mäenpää että Konsta Kapanen jatkavat Savon sydämessä ainakin kevääseen 2024 saakka.

– Molemmat pelaajat ovat osa meidän tulevaisuuttamme. He ovat erilaisilla vahvuuksilla varustettuja pelaajia, joiden ura on menossa vahvasti eteenpäin, sanoo KalPan urheilujohtaja Anssi Laine tiedotteessa.

Päättyneellä kaudella läpimurtonsa Liiga-tasolle tehnyt Juuso Mäenpää oli yksi KalPa-hyökkäyksen yllättäjistä. 169-senttinen ja 67-kiloinen hyökkääjä iski pelaamissaan 52:ssa Liigan runkosarjaottelussa yhteensä 21 (4+17) tehopistettä, kellottaen peliaikakeskiarvoksi 12 minuuttia ja 54 sekuntia ottelua kohden. Väkkärämäinen ja huiman pelikäsityksen omaava hyökkääjä on etenkin ylivoimapelissä vastustajilleen vaarallinen pideltävä. Vuonna 2002 syntynyt Mäenpää oli vuoden vaihteessa Suomen maajoukkueen mukana alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ja kauden päätteeksi hän oli voittamassa KalPan U20-nuorten paidassa SM-hopeaa. Mäenpään aiemmin solmima sopimus ulottui kevääseen 2023 ja tätä sopimusta on nyt jatkettu kattamaan myös Liiga-kauden 2023-2024.

– Olen viihtynyt Kuopiossa hyvin ja olen saanut kehittää pelaamistani täällä. Innolla odotan tulevia kausia, Mäenpää itse sanoo.

Kapanen on syntynyt vuonna 2003 ja kiekkoili päättyneellä kaudella ensimmäiset Liiga-ottelunsa KalPa-paidassa. Hänelle kertyi viisi runkosarjaottelua, joissa onnistui tekemään kaksi maalia ja yhden maalisyötön. Kapasen ja KalPan välinen tuore jatkosopimus kattaa Liiga-kaudet 2022-2023 ja 2023-2024.

– Konsta pelasi päättyneellä kaudella ensimmäiset Liiga-ottelunsa ja yllätti monet suorituksillaan. Konstalla on poikkeuksellinen liike, jolla hän kykenee karistamaan vastustajat kintereiltään. Konsta ei arkaile pelaamisessaan ja hänellä on kaikki tarvittavat ominaisuudet kasvaa NHL-pelaajaksi, kun fysiikka kehittyy ja kokemusta karttuu, Laine päättää.

Kapanen ja Mäenpää saavuttivat päättyneen kauden päätteeksi alle 20-vuotiaiden SM-hopeaa KalPa-paidassa.

Vixi