Jääkiekko

Lucas Nordsäter vahvistamaan Jukurien puolustusta – Konsta Helenius lainasopimuksella hyökkäykseen

Liigajoukkue Mikkelin Jukurit ovat vahvistaneet puolustus- ja hyökkäyskalustoaan.Jukurien alakertaan liittyy ruotsalaispuolustaja Lucas Nordsäter SHL-joukkue Frölundasta loppukauden kattavalla sopimuksella, jonka lisäksi Jukureilla on optio kaudesta 2023-2024. 24-vuotias Sunne IK:n kasvatti on pelannut Frölundan paidassa alkukaudesta SHL:ää sekä CHL:ää. Nordsäter on kiekkoillut Ruotsin pääsarjassa yli 100 runkosarjaottelua tehden viisi maalia ja kuusi syöttöä.

Tällä kaudella hän ehti pelaamaan Frölundan riveissä yhdeksän ottelua ilman tehopisteitä tehden ja viisi CHL-ottelua tehden yhden syöttöpisteen.

− Olemme etsineet tämän pelaajaprofiilin puolustajaa joukkueeseen alkukauden ja Lucas on juuri sitä mitä olemme kaivanneet, kertoo Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen, joka kuvailee Nordsäteriä seuran tiedotteessa hyvin liikkuvaksi ja monipuoliseksi puolustajaksi.

Mikkeliläisjoukkue saa hyökkäyskalustoon apua nuoresta Tappara kasvatista, kun joukkueeseen liittyy 16-vuotias Konsta Helenius. Helenius siirtyy jukuripaitaan loppukauden kattavalla sopimuksella. Hänellä on Tapparan kanssa kevääseen 2025 asti ulottuva sopimus.

Tällä kaudella Helenius on pelannut Tapparan U20-joukkueessa 19 ottelua hurjilla tehoilla 8+20=28.

− Konsta kuuluu ikäluokkansa kärkipelaajiin koko maailmassa, joten totta kai halusimme tarttua tilaisuuteen, kun on mahdollisuus saada tämän luokan lupaus Mikkeliin, Hakkarainen kommentoi.

Kaksikosta Helenius on uuden joukkueensa matkassa, kun joukkue suuntaa CHL-otteluun Fribourgiin. Nordsäter puolestaan ei saa edustaa mikkeliläisseuraa tällä kaudella CHL:ssä pelattuaan sarjaa jo Frölundassa. Ruotsalaispuolustaja saapuu keskiviikkona Mikkeliin ja on mahdollisesti joukkueen käytettävissä viikonlopun liigaotteluissa JYPiä vastaan.

Jukurit tiedotti myös, että alkusyksystä loukkaanttuneet maalivahti Markus Ruusu on toipunut pelikuntoon ja hakee tämän viikon ajan pelituntumaa Mestiksestä Heinolan Peliittojen miehistöstä. Puolustaja Hannes Häkkilä ja hyökkääjä Samu Tuomaala puolestaan lähtevät kuluvaksi viikoksi lainalle Imatran Ketterään.

Vixi